Napadi režimskog zrakoplovstva na periferiji Damaska

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zrakoplovstvo režima sirijskog predsjednika Bašara al-Asada pojačalo je napade u subotu ujutro na periferiji Damaska, ne bi li odande potjeralo ustanike, izvješćuje Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Istodobno je vojska nastavila bombardiranja četvrti koje drže ustanici u gradu Homsu, objavila je ta nevladina organizacija sa sjedištem u Velikoj Britaniji, koja se poziva na široku mrežu aktivista i medicinskih izvora u zemlji.

"Vojni zrakoplovi izveli su nekoliko napada na periferijske četvrti Asali i Kabun" u Damasku te na ustanička uporišta na istoku glavnog grada poput Zamalke, javljaju iz Opservatorija.

Sukobi su se odvijali u Asaliju i Kadamu, vele i dodaju da je vojska bombardirala palestinski logor Jarmuk i ustaničku četvrt Džobar.

Nasilje je pojačano zadnjih mjeseci u periferijskim četvrtima Damaska jer je središte glavnog grada još pod jakim nadzorom režima. Sukob u Siriji je dosad odnio 100.000 života i, po podacima UN-a, natjerao 1,7 milijuna ljudi da potraže utočište izvan zemlje. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter