Napadi pasa u Valbandonu i Manjadvorcima


Policija je tijekom vikenda zabilježila dva slučaja držanja životinja bez nadzora u Valbandonu i Manjadvorcima.

U subotu oko 16.20 sati je u Valbandonu pas staford kojeg je 20-godišnjakinja držala bez nadzora, u jednom je trenutku napao i ugrizao psa mješanca i njegovu 28-godišnju vlasnicu. Zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 20-godišnjakinji je izdan obvezni prekršajni nalog.

Drugi slučaj dogodio se u nedjelju oko 12.30 sati u Manjadvorcima, kada su dva psa mješanca koje je 54-godišnjak držao bez nadzora, utrčali u tuđe dvorište i napali psa njemačkog ovčara, u vlasništvu 37-godišnjaka. Zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 54-godišnjaku je izdan obvezni prekršajni nalog.

Policijska uprava istarska upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje. Dakle, potrebno je da vlasnici kućnih ljubimaca prilikom njihove šetnje, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, koriste povodac i brnjicu. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter