Napadi pasa u Puli, Poreču i Umagu

Ilustracija (Arhiva)
Ilustracija (Arhiva)

Istarska policija je u tri dana evidentirala tri slučaja držanja pasa bez nadzora u Puli, Poreču i Umagu.

Prvi slučaj zabilježen je proteklog petka kada je oko 10 sati u Putinjinoj ulici u Puli pas mješanac bez brnjice i povoca ugrizao za tenisicu 18-godišnjaka, koji pritom nije ozlijeđen. Pas je, kada su policajci došli u kuću vlasnice istrčao iz dvorišta te ugrizao policajca nanijevši mu lakše ozljede. Protiv 42-godišnje vlasnice se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Drugi slučaj se dogodio također u petak oko 20.10 sati u Ulici Joakima Rakovca u Umagu, kada je pas mješanac istrčao na stepenište zgrade te je lajao na dvoje djece, što je kod njih izazvalo osjećaj straha. Protiv 38-godišnje vlasnice se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Posljednji slučaj evidentiran je u ponedjeljak oko 11.50 sati. u turističkom naselju u Poreču kada je pas lagotto romagnolo, kojeg je 33-godišnjakinja šetala bez povoca i brnjice, ugrizao 54-godišnjaka koji je zadobio lakše ozlijede. Protiv 33-godišnje vlasnice se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Da bi se spriječili ovakvi i slični događaji, policija upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti da njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje. Dakle, potrebno je da vlasnici kućnih ljubimaca prilikom njihove šetnje, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, koriste povodac i brnjicu. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter