Napadaču s Verude jednomjesečni pritvor

Vijećnici umaške vlasti i opozicije i opozicije gotovo jednoglasni (K. FLEGAR)
Vijećnici umaške vlasti i opozicije i opozicije gotovo jednoglasni (K. FLEGAR)

Županijsko državno odvjetništvo u Puli je nakon ispitivanja 55-godišnjeg Puljanina, vinovnika sukoba na pulskoj Verudi prije nekoliko dana, donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protiv života i tijela, odnosno pokušaja ubojstva. Naime, kako navodi Odvjetništvo, postoji osnovana sumnja da je u ponedjeljak oko 16 sati u Viškoj ulici u Puli, nasuprot ulaza u trgovinu, nakon kraće prepirke i međusobnog naguravanja, a u cilju da liši života 55-godišnjeg poznanika, razbijenom pivskom bocom nasrnuo na njega.

Zamahujući oštrim dijelom boce prema njegovoj glavi i tijelu, osumnjičeni je vršnjaku nanio više ozljeda, i to: dublje ogrebotine na području lijeve i desne strane glave, ozljede na podlakticama lijeve i desne ruke, ranu na području lijevog grudnog koša te ozljede u predjelu lijeve strane vrata. Ozlijeđeni 55-godišnjak je iz rane na vratu ubrzano gubio krv i zbog toga pao na pod, pa ga je okrivljeni, dok je oštećeni ležao na podu, nastavio udarati oštrim dijelom razbijene boce. Okrivljenika su u njegovoj namjeri spriječili prolaznici.

Protiv 55-godišnjeg okrivljenika je temeljem zakonskog osnova određen jednomjesečni pritvor, navodi se u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Puli.

(M. SARDELIN)



Podijeli: Facebook Twiter