Napadaču na Konzumovu prodavačicu određen pritvor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog sumnje da je prije tri dana nožem pokušao ubiti 52-godišnju prodavačicu u Konzumovoj trgovini, 22-godišnjaku je na šibenskom Županijskom sudu određen jednomjesečni istražni zatvor.

Šibensko Županijsko državno odvjetništvo je na svojim internetskim stranicama objavilo kako je privedenog mladića ispitao zamjenik županijskog državnog odvjetnika, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protiv života i tijela pokušajem teškog ubojstva.

Osumnjičen je da je u srijedu oko 16,30 sati naoružan nožem ušao u Konzumovu trgovinu u šibenskoj Ulici Stjepana Radića, u namjeri ubojstva prodavačice i pljačke.

Šibensko Županijsko državno odvjetništvo navodi kako je 22-godišnjak odmah po ulasku u trgovinu zatražio od zaposlenice šteku cigareta, a potom i novac, ubovši je istodobno nožem u predjelu vrata.

Kada ga je zaposlenica odgurnula kako bi se obranila od napada nožem, ubo ju je još nekoliko puta i dalje tražeći novac i cigarete.

Unatoč ozljedama opasnima po život, 52-godišnjakinja je uspjela pobjeći s mjesta događaja.

Napadač je tada pokušao otvoriti blagajnu, no kako mu to nije pošlo za rukom pobjegao je iz trgovine.

Sudac istrage Županijskog suda prihvatio je prijedlog tužiteljstva te mladiću odredio jednomjesečni istražni zatvor, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te osobito teških teških okolnosti u kojima je ono počinjeno. (Hina)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter