Napadaču iz Koparske određen jednomjesečni istražni zatvor

Martina Bjelajac Schnack
Martina Bjelajac Schnack

Hrvatskom državljaninu, 41-godišnjaku, koji je osumnjičen za pokušaj ubojstva 36-godišnjeg Davida Zupanca iz Pule protekle srijede u Puli, određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti da bi na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo ili počinio teže kazneno djelo, izvijestilo je Državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici. Prethodno je već, nakon što je Policijska uprava istarska podnijela kaznenu prijavu protiv 41-godišnjaka, Županijsko državno odvjetništvo u Puli donijelo i rješenje o provođenju istrage.

Kako navodi DORH, "postoji osnovana sumnja da je 41-godišnjak 2. kolovoza 2017. oko 22.50 sati u Puli, nakon prepirke i naguravanja s 36-godišnjim hrvatskim državljaninom, u nakani da ga usmrti, oštećenom nožem nanio dvije ubodne rane, i to u predjelu lijeve strane trbuha i lijevog ramena". Ozljede su teške naravi, a 36-godišnjaku je život spašen zahvaljujući brzoj i adekvatnoj liječničkoj intervenciji.

Kako smo već izvijestili, do sukoba je došlo u pulskom naselju Šijana, u parku kod kućnog broja 52, gdje su obojica bila s psima. Kavga oko pasa, a onaj kojeg je šetao 41-godišnjak navodno nije bio na povodcu, bila je i povod za sukob koji je nažalost završio u krvi. Teško ozlijeđeni David Zupanc hitno je prevezen u pulsku bolnicu, gdje je promptno zbrinut pa su izbjegnute najgore posljedice.

Prema Kaznenom zakonu, osumnjičenom 41-godišnjaku prijeti zatvorska kazna od pet godina ili teža kazna. (M. VUKŠIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter