Napadači Bjorkstrand i Walker dolaze u Medveščak

Ilustracija (M. MIJOŠEK)
Ilustracija (M. MIJOŠEK)

Mladi napadači Luke Walker i Patrick Bjorkstrand od 2013./2014. sezone bit će dio Medveščakovog Brloga. Walker igra na poziciji desnog krila, a Bjorkstrand na centru i desnom krilu. Obojica igrača dolaze iz hokejaške obitelji.

Waklerov otac Gordie odigrao je 31 utakmicu u NHL za New York Rangerse i Los Angeles Kingse te 227 utakmica u AHL-u, dok je Bjorkstrandov otac Todd 14 sezona igrao za danskog prvoligaša Herning s kojim je sedam puta osvojio naslov prvaka, četiri puta Danski kup, a posljednjih je 12 sezona glavni trener Herninga. "Luke Walker je mladi igrač koji se iznimno raduje što će zaigrati i predstaviti svoju igru u Europi. Njegova najveća prednost je mogućnost 'mijenjanje brzine' tijekom igre, a i igrač je koji je sposoban odigrati razne uloge u momčadi", izjavio je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Patrick Bjorkstrand je rođen 1992. u Herningu (Danska) i ima dvojako državljanstvo, dansko i američko. Hokejaške temelje postepeno je, prolazeći kroz sve selekcije, gradio u Herningu. Sa seniorskom momčadi Herninga, s kojom je osvojio dva naslova prvaka i jednom Danski kup, zaigrao je već sa 17 godina i te debitantske sezone (2009./2010.) odigrao je 42 utakmice, uključujući doigravanje, i upisao 11 bodova. Bjorkstrandov učinak na ledu je u narednim sezonama bio još bolji, 2010./2011. je u 52 susreta, uključujući doigravanje, ostvario 30 bodova (pet golova, 25 asista), a 2011./2012. je u 53 susreta, uključujući doigravanje, skupio 45 bodova (12 golova, 33 asista).  (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter