Napadac na Radina u pritvoru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istražni sudac Županijskog suda u Puli odredio je jednomjesecni pritvor 33-godišnjem slovackom državljaninu koji je osumnjicen za razbojstvo nad pulskim dogradonacelnikom Fabriziom Radinom protekle srijede u Puli. Pritvor mu je odreden zbog opasnosti od bijega i ponavljanja kaznenog djela. Na temelju istražnog zahtjeva Županijskog državnog odvjetništva doneseno je i rješenje o provodenju istrage.

Slovak je, naime, protekle srijede oko 23.30 sati u Karlovackoj ulici otvorio vrata automobila u kojem se nalazio Radin i prijeteci plinskim pištoljem oduzeo mu mobitel te novcanik s novcem i osobnim dokumentima oštetivši ga za nekoliko stotina kuna. Ubrzo nakon razbojstva Slovak je uhicen pri izlasku iz Hrvatske, i to na granicnom prijelazu Kaštel u automobilu "škoda fabia" slovackih registracijskih oznaka.

Odvjetništvo osnovano sumnja i da je Slovak istog dana oko 9 sati u Rijeci uperio plinski pištolj u Š. V. D. te od njega zatražio novac, a kada mu ga je ovaj dao, Slovak mu je s ramena istrgnuo torbicu s mobitelom i pobjegao.


Podijeli: Facebook Twiter