Napadac iz Colorada legalno kupio više od 6.000 metaka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Napadac koji je uhicen nakon pokolja u kinu u Coloradu legalno je putem interneta u zadnja dva mjeseca kupio više od 6.000 komada streljiva, rekao je u petak nacelnik mjesne policije. Sve streljivo kao i cetiri komada oružja koje je James Holmes kupio u lokalnim prodavaonicama oružja u zadnjih 60 dana, nabavljeno je legalno, kazao je nacelnik policije u Aurori Dan Oates.

Iznoseci najnovije informacije na kraju dana, rekao je da je u pokolju koji je Holmes pocinio tijekom ponocnog prikazivanja najnovijeg filma o Batmanu "Vitez tame: Povratak" stradalo 70, a ne 71 osoba kao što je prije bilo objavljeno. Gotovo svi ozlijedeni zadobili su prostrijelne rane, rekao je, dodavši da je manji broj ljudi primljenih u bolnicu zadobio druge vrste ozljeda zbog panike koja je nastala u kinodvorani.Medu streljivom koje je Holmes (24) kupio

bilo je 3.000 metaka za automatsku pušku, te 3.000 za pištolj Glock. "Usto je na internetu kupio više okvira za automatsku pušku kalibra 233, medu kojima i okvir za 100 metaka, pronaden na mjestu dogadaja", dodao je policajac.

"Strucnjaci su mi rekli da je s tim okvirom mogao ispaliti 50 do 60 metaka u minuti. Koliko znamo, pucnjava u kinu bila je prilicno intenzivna", istaknuo je nacelnik. Dogadaj je ponovo potaknuo raspravu o legalnosti nošenja oružja u Sjedinjenim Državama. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter