Napad na aktivisticu "remećenje reda i mira"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebačka policija podnijet će prekršajnu prijavu protiv 47-godišnjaka i 34-godišnjakinje zbog narušavanja javnog reda i mira sinoć pred hotelom Sheraton, u kojemu se održavao skup o dr. Franji Tuđmanu.

Zagrebačka policija provela je prekršajnu obradu nad 47-godišnjakom i 34-godišnjakinjom u povodu sinoćnjeg događaja ispred zagrebačkog hotela Sheraton i protiv njih će Prekršajnom sudu podnijeti prijavu zbog narušavanja javnog reda i mira. Nakon obavijesnog razgovora, 47-godišnjak je pušten kući, doznaje Hina u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

"Zbog ovakvog razvoja situacije Građanska akcija sutra će u 11.55 sati u Vukovarskoj ulici pred sjedištem MUP-a doći iskazati svoje nezadovoljstvo radom MUP-a u današnjem postupanju, ali i općim lošim radom toga ministarstva. Tražit ćemo od ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića da objasni aktivistici da drugi put ne vrišti dok ju napadač mlati, jer time remeti javni red i mir", priopćeno je večeras iz Građanske akcije.

Navode kako je sinoć, dok su mirno prosvjedovali ispred hotela Sheraton u kojem je obilježena 14. obljetnica smrti prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, jedan od sudionika skupa brutalno napao aktivisiticu. Vijećnik HDZ-a Nenad Viduka, član MO Jarun, prišao je s leđa aktivistici, bacio ju na pod i priklještio, priopćili su.

"Danas smo otkrili napadača, te smo u V. policijskoj postaji došli posvjedočiti o jučerašnjem napadu. Tom prilikom smo doznali da žrtva, aktivistica, nije žrtva. Ona je osumnjičena, u rangu s napadačem", ističu.

Glasnogovornica HDZ-a Dajana Antonija Bebek jučer je rekla je da je riječ o navodnom incidentu koji se dogodio ispred hotela, na cesti, a ne u prostoriji gdje se održavala tribina u povodu obljetnice smrti pokojnog predsjednika. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter