Naoružana 62-godišnjakinja pljačkala po Novom Zagrebu

Ilustracija (M. TODOROV/CROPIX)
Ilustracija (M. TODOROV/CROPIX)

Sredovječna Zagrepčanka uhićena je zbog sumnje da je naoružana pištoljem opljačkala poslovnicu za otkup zlata i igraonicu Hrvatske lutrije u Novom Zagrebu, no ona unatoč vrlo čvrstim dokazima niječe zločin i kao alibi navodi supruga, doznaje se iz izvora bliskih istrazi.

Iako je vrlo slična razbojnici koju su snimile nadzorne kamere te što je baš nju dvoje opljačkanih zaposlenika izdvojilo na policijskom prepoznavanju, 62-godišnjakinja je istražiteljima i istražnom sucu tvrdila da nema veze s pljačkama koje su se krajem listopada dogodile u naseljima Utrina i Zapruđe.

Prema službenim policijskom informacijama razbojnica je najprije 26. listopada oko 9 sati ušla u poslovnicu za otkup zlata na Barčevom trgu te uz prijetnju pištoljem od zaposlenice uzela novac.

Pet dana kasnije oko 9,45 sati na Meštrovićevom trgu, u susjednom Zapruđu, naoružana je upala u poslovnicu igara na sreću te od zaposlenika otuđila još nekoliko tisućica čime je ukupan plijen u obje akcije narastao na 11.610 kuna.

Nakon uhićenja i kriminalističkog istraživanja predana je pritvorskom nadzorniku, a potom i sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda koji joj je odredio mjesec dana istražnog zatvora. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter