Naoružan i pijan kamionom Čistoće htio pred Sabor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od 200 grama marihuane i nasad indijske konoplje policija je pronašla u stanu 39-godišnjeg Zagrepčanina koji je u srijedu ujutro naoružan pištoljem upao u kamion gradske Čistoće i vozaču naredio da ga vozi pred Sabor.

Prije toga je na ulici u zagrebačkoj Dubravi, u dubokom pijanstvu ispalio hitac iz pištolja pa je osim zbog droge i prijetnje prijavljen i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari.

Cijela predstava događala se ispred njegove kuće, gdje je 39-godišnjak najprije zapucao iz automobila, a zatim izašao na cestu i naoružan ušao u kamion gradske Čistoće. Pred vozačem je repetirao pištolj i s metkom u cijevi zatražio da ga vozi pred Sabor.

No, vozač je iskoristio trenutak nepažnje i iskočio iz kamiona koji se nastavio kretati niz ulicu, ali se ubrzo ugasio. U to je na poziv čistača i susjeda uznemirenih pucnjem iz pištolja došla i policija pa je nasilnik, od ranije poznat zbog krađa i sukoba, odveden u postaju.

Kada mu je pretražen stan otkrilo se da, osim što je lak na okidaču, ima i sklonost prema lakim drogama. Uz 210 grama marihuane uzgajao je i 45 stabljika indijske konoplje koja mu je zaplijenjena zajedno s pištoljem i 80-ak metaka. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter