Naomi zbog artritisa napušta modni svijet

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ni manekenke nisu vjecne. Jedna od najpoznatijih manekenki na svijetu, crna pantera Naomi Campbell zbog bolesti napušta modni svijet. Vijest je to koja je šokirala svjetsku modnu javnost, a prvi ju je prenio modni portal www.millionlooks.com. Crna pantera službeno odlazi zbog artritisa koji se u zadnje vrijeme poprilicno pogoršao.

Da ne bi došlo do pogoršanja zdravstvenog stanja, lijecnici su joj zabranili nošenje visokih potpetica, a cetrdesetogodišnja manekenka vec je navodno unajmila osobnog trenera koji ce joj pomoci u rješavanju ovog problema.

Rijec je o bolesti koja uglavnom nastaje zbog lošeg imunološkog sustava, a u njenom je slucaju zasigurno rijec i o dugogodišnjem neprimjerenom nacinu života. Stres, možda i streptokok, a sigurno i oskudni režim prehrane kakav imaju manekenke, uz neprimjerene kolicine alkohola na kraju su možda kod nje i rezultirali artritisom kod kojeg organizam uništava vlastito tkivo kao neprijateljsko.

Zglobovi oteknu, hrskavica se mijenja, a bolovi postaju sve snažniji. Pitanje je jedino može li se diva koja u 40-im izgleda kao 25-godišnjakinja othrvati starim porocima da bi uspjela dostojanstveno ostarjeti.

No, izgleda da su za zanosni izgled zaslužna vrhunska kozmetika, stilisti i photoshop. Naime, Naomi je nedavno fotografirana s perikom i celavim "otocima" na glavi pa se otkrilo da diva i celavi. A zbog godina raskalašenog života, zacinjenog opijanjem i drogiranjem propala joj je koža i zdravlje.

Svijet mode otkrio ju je kada je imala petnaest godina. Šecuci se Convent Gardenom prišla joj je modna agentica s cijom je agencijom sklopila ugovor. Vrhunac karijere doživjela je ranih 1990.-ih kada je zajedno s Claudijom Schiffer, Lindom Evangelistom, Cindy Crawford i Christy Turlington bila najpoznatiji i najbolje placeni top-model.


Podijeli: Facebook Twiter