Nanovo ustrojiti Albanež

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nezavisna lista Emila Jukopile i Klub vijecnika IDS-SDP-a, koji cine vecinu u medulinskom vijecu, sazvat ce do kraja svibnja skupštinu komunalnog poduzeca Albanež i ponovno ustrojiti to poduzece.

Razlog tome je njihovo nezadovoljstvo dosadašnjim radom te opcinske tvrtke. Iako se prije nekoliko mjeseci nacelnik Goran Buic temeljem odluke Trgovackog suda u Pazinu proglasio skupštinom poduzeca, Jukopila i predsjednik opcinskog vijeca Darko Lorencin pojasnili su na konferenciji za novinare da se oni, pak, pozivaju na odluku Ustavnog suda iz ožujka i temeljem nje sazivaju skupštinu te pozivaju nacelnika da dogovorno i zajednicki ponovno formiraju tijela tog poduzeca.

Zakljucivši da je Albanežu potreban direktor koji ce biti operativac rasterecen od svih politickih odnosa i medusobnih prepirki pozicije i oporbe, Lorencin je istaknuo da je njihova želja da sazivanjem skupštine pomaknu stvari s mrtve tocke te razgovorom i dogovorom s nacelnikom ustroje Albanež koji ce profesionalno obavljati sve svoje zadace.

U proteklih šest mjeseci Albanež, složili su se Jukopila i Lorencin, nije dobro funkcionirao. Kao dokaze za tu tvrdnju naveli su uplatnice za smece koje od sijecnja na ovamo još nisu poslane domacinstvima.

O lošem nacinu funkcioniranja poduzeca, smatra Jukopila, govori i visoka trava koja se ne kosi, krupni otpad koji se odlaže posvuda, granje od nevremena koje još nije pokupljeno te projekt "Jadran" za izgradnju kanalizacijske mreže u koji opcina Medulin još nije ušla.


Podijeli: Facebook Twiter