Namirnice i jela za jaci libido

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nije tajna da svakodnevni stres i kronicni umor ostavljaju negativne ucinke na libido, no spasa ima, jer ono što jedemo može odigrati važnu ulogu u našem seksualnom apetitu. Naime, postoje svima dostupne namirnice koje ne samo da podižu razinu energije, vec i libido.

Uživanje u hrani koja sadrži afrodizijacka svojstva može se pretvoriti u eksperiment ciji ce rezultat biti bogatiji seksualni život, a sve što trebate napraviti jest uvrstiti odredene namirnice u prehranu i požeti plodove tog ulaganja.

Celer
Ove zelene stabljike bogate su androsteronima, hormonima koji se nalaze u muškom znoju i koji uzbuduju žene. Celer propirjate na maslinovom ulju i nasjeckanom luku i dodaje grancicu timijana. Kuhajte dvadesetak minuta dok tekucina u kojoj se celer pirja potpuno ne ishlapi, a dobiveni prilog možete poslužiti s janjetinom sa žara.

Avokado
Stablo avokada kod starih Asteka bilo je poznato kao "stablo testisa", a plodovi avokada bogati su vitaminom B6 koji povecava proizvodnju muških hormona. Na tavi ispecite pileca prsa, razrežite meso i njime zarolajte kriške avokada, slatkog kukuruza, malo cilija, rajcice i korijandra.

Smokve
Smokve su bogate aminokiselinama koje poboljšavaju seksualnu izdržljivost i, vjeruje se, libido. Pripremljene na grilu, smokve ispuštaju svoj prirodni sok koji pak dobiva na svojoj slatkoci. Razrežite smokve na polovice, ispecite ih na gril- tavi i nakon toga prelijte malomasnim jogurtom, medom i sjemenkama sezama.

Cešnjak
Iako vam od njega dah nece najljepše mirisati, imajte na umu da je cešnjak bogat alicinom koji povecava dotok krvi u spolne organe. Napravite gazpacho: smiksajte rajcice, krastavce, mladi luk, crvenu papriku i jedan cešanj cešnjaka s komadom kruha, vodom i uljem dok ne dobijete kremastu tekucinu.

Kamenice
Kamenice su klasicni afrodizijak. Bogate su cinkom koji potpomaže proizvodnju spermija kao i testosteronom i dopaminom, hormonima koji podižu libido. Ako kamenice ne volite sirove, izmiješajte bilje i mrvice kruha zajedno s malo senfa, koricom limuna i parmezanom, smjesu pospite preko kamenica i pecite na roštilju dok kamenice ne dobiju zlatnu boju.


Podijeli: Facebook Twiter