Nametljiva prodavačica plina kopala po ladicama 94-godišnje Puljanke

Na meti predstavnika raznih tvrtki su uglavnom starije osobe (Arhiva)
Na meti predstavnika raznih tvrtki su uglavnom starije osobe (Arhiva)

Ovih dana u našu se redakciju javila čitateljica koja je ispričala nevjerojatno neugodno iskustvo koje je imala njena stara majka s prodavačima usluga za distribuciju, u ovom slučaju, plina. Iako, kako nam je rekla, to nije izolirani slučaj, odlučila je javno progovoriti da ljude upozori na ovakve osobe i njihovo doista neprimjereno postupanje.

Premetanje ladica

- Kada sam prije nekoliko dana došla kod mame koja ima 94 godine i vidjela ugovor na stolu, automatski sam pomislila da je produžila onaj za isporuku električne energije. No, iako se radilo o istoj firmi, radilo se o sasvim novom ugovoru, onom za isporuku plina, kojim je promijenila svog dugogodišnjeg dobavljača, gotovo u dahu ispričala nam je Vesna Gojak iz Pule.

Dodala je kako su, u relativno kratko vrijeme, na mamina vrata zvonili predstavnici tvrtki s kojima je na sličan način potpisala ugovore i promijenila telefonskog operatera, dobavljača struje, a sad i plina.

- Cijena je možda povoljnija, znam da je ovakav način prodaje dozvoljen i ne sporim ga, kao ni ranije potpisane ugovore, iako je dvojbeno koliko je korektno u jutarnjim satima, kad je većina nas na radnom mjestu, obilaziti kuće i poslovati s ljudima u tako poznim godinama. Mama je još uvijek samostalna, dobro funkcionira, bistra je i aktivna, ali ovaj je put u njen stan ušla izuzetno agresivna i bahata gospođa koja joj svojim nastupom jednostavno nije dala izbora, a to me beskrajno ljuti i zabrinjava. Isključivo je takvo ponašanje razlog što ću učiniti sve da taj ugovor bude poništen, ispričala nam je nadalje Gojak.

Kako je istaknula, njena mama Lidija Blečić, tog je jutra zajedno sa susjedima izašla na podest, nakon što im je netko pozvonio na vrata. Stanarima se predstavilo dvoje ljudi iz tvrtke za isporuku plina i, prije gospođe Blečić, ugovor s njima je potpisao njen vršnjak, 92-godišnji gospodin s istog kata.

- Muškarac je bio pristojan, ali visoka žena koja je bila s njim samoinicijativno je za stolom pomakla luster prema plafonu, jer joj je smetao, makar se mama tome protivila. Nakon toga je, bez ikakvog pitanja, sama otišla do ormara u kuhinji, otvorila ladicu i izvadila nekoliko starih računa za struju i plin. Nešto kasnije su zatražili osobnu iskaznicu, a kad je mama otišla po nju u ormarić u spavaćoj sobi, ta ju je žena pratila po kući. Takvo ponašanje je neprihvatljivo i nedopustivo prema bilo kome, a posebno prema starijim osobama koje su krhke i to ne samo fizički, mogu biti naivne i nije u njihovoj prirodi ni odgoju biti nepristojne prema bilo kome, rekla je Gojak. (Kristina FLEGAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter