Naloženo uklanjanje objekta na Valkanama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je prva informacija bila da je Grad dozvolio gradnju još dva montažna objekta na Valkanama iznad odbojkaških igrališta na pijesku, i to po uzoru na postojeci na betoniranim okruglim površinama, izgleda da se dogodilo upravo suprotno, odnosno da je naloženo rušenje te postojece gradevine. Kako neslužbeno saznajemo, na adresu nadležnog gradskog Odjela za komunalni sustav i imovinu gradevinska inspekcija poslala je rješenje o uklanjanju tog, jedinog montažnog ugostiteljskog objekta.

Kako smo vec pisali, prema odluci Grada Pule, zakupac Enes Ibrahimovic ima koncesijsko odobrenje na tri godine i dozvolu za postavljanje plažnih montažnih objekata. No, dozvolu je imao tek za 12 kvadrata, dok je, po izgradnji, plažni objekt ipak bio znacajno vecih gabarita.

"Ukoliko je zakupac u prekršaju, to ce utvrditi gradevinska inspekcija", govorio je sredinom listopada nadležni procelnik za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat. Iako mu u ponedjeljak nije bilo poznato da je stiglo rješenje gradevinske inspekcije, jucer nam je odgovorio da je ono stiglo izravno u Pododsjek za raspolaganje imovinom pri Odjelu za komunalni sustav i imovinu Grada Pule.

- Nakon što ga razmotrimo, ispitat cemo sve elemente iz rješenja i zatražiti od zakupca da se izjasni o svim navodima. Ukoliko utvrdimo da se radi o kršenju ugovora i znacajnom odstupanju od ugovornih stavaka, tada je moguce da cemo i raskinuti ugovor sa zakupcem.

Naravno da ce se po rješenju gradevinske inspekcije i postupiti, odnosno zakupac mora ukloniti objekt, kako mu je naloženo, ili se žaliti. Svi smo jednaki pred zakonom i dužni smo poštivati naloge. Medutim, odgovorno tvrdim da mu Grad nije izdao rješenje za izgradnju druga dva objekta, ustvrdio je procelnik Prhat.

I investitor Enes Ibrahimovic nam je tek kratko potvrdio da je zaprimio rješenje i da je uložio žalbu.


Podijeli: Facebook Twiter