Nakon vatrometa, festival otvara film "Imena višnje"

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

Sutrašnju svečanost otvorenja filmskog festivala vodit će, po prvi put u Areni u dugoj voditeljskoj karijeri, Oliver Mlakar, a prije proglašenja 62. Pule otvorenom, prvo će himnu otpjevati Đani Stipaničev, uz klavirsku pratnju Matea Žmaka, a zatim će kratke govore održati ravnateljica Pula Film Festivala Gordana Restović te u ime Umjetničkog savjeta 62. Pule Hrvoje Pukšec. Nakon toga prikazat će se kratki, restaurirani 12-minutni film o pulskom festivalu 1955. godine, a zatim slijede govori izaslanika predsjednice, ministra kulture te čin otvorenja. Ukoliko, što je također moguće, protokol ne doživi nove personalne promjene tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana.

Mimo "dvorskih" kombinacija tko će sutra otvoriti festival, tko će biti pristupan, a tko izostati sa službenog otvorenja festivala u Areni, publiku (Puljane, goste, djecu) daleko najviše zanima vatromet koji bi, prema protokolu, nakon 40-minutne svečanosti otvaranja, trebao početi sutra u 22.10 sati.

Nakon otvorenja festivala u Areni, sutra natjecateljski filmski program otvara 83-minutna drama "Imena višnje" redatelja Branka Schmidta, s Ivom Gregurevićem i Nadom Đurevski u glavnim ulogama.
 

Ulaznice su već u prodaji

Ulaznice za projekciju filmova u Areni već se nekoliko dana prodaju na glavnom infopunktu na Korzu, a osim te lokacije, ulaznice će se svakog festivalskog dana moći kupovati i ispred amfiteatra. Cijena ulaznice za jednu večer s dvije projekcije iznosi 25 kuna (za svaku večer). Komplet ulaznica za sve večeri iznosi 150 kuna; za studente 50, a za umirovljenike 30 kuna. Djeca do pet godina starosti imaju slobodan ulaz za sve filmske večeri u Areni.

Za sve projekcije na drugim lokacijama (Kino Valli, INK, Sveta srca) ulaz je slobodan. Ulaznice
se mogu rezervirati putem elektroničke pošte [email protected] najkasnije do ponoći tekućeg dana za sljedeću filmsku večer. Rezervirane ulaznice mogu se kupiti na festivalskom info punktu na Giardinima od 9 do 21 sat ili ispred Arene od 18 do 21 sat.

Program prvog festivalskog dana

Uz film "Imena višnje" redatelja Branka Schmidta, s Ivom Gregurevićem i Nadom Đurevski u glavnim ulogama, koji će sutra otvoriti Festival u Areni, prva filmska večer počinje nešto ranije: u 19 sati u kinu Valli projekcijom filma "Živa istina" Tomislava Radića iz 1972. godine s Božidarkom Frajt u glavnoj ulozi. Na Portarati se nakon toga od 21.30 sati prikazuju Direkt 1 i 2, epizode iz istoimenog serijala koji pristupom "izvornog filma" (direct cinema) prati mlade i njihove pretežito egzistencijalne probleme, dok u 22.30 sati u kinu Valli slijedi meksička drama/triler "600 milja" iz 2014. godine, redatelja Gabriela Ripsteina, s Timom Rothom u glavnoj ulozi. Subotnja večer završava na terasi Circola, gdje će glazbu puštati DJ Filjo.(Zoran ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter