Nakon ubojstva zatvor i zbog alimentacije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što mu je Vrhovni sud dvaput odbio žalbu na presudu kojom je zbog ubojstva devetogodišnjeg sina Luke u Rovinju osuden na 21 godinu zatvora, 46-godišnji ?uro ?uric nepravomocno je osuden i na pulskom Opcinskom sudu zbog dva kaznena djela povrede dužnosti uzdržavanja na štetu pokojnog sina Luke i 18-godišnje kcerke.

Naime, Opcinski sud ga je za kazneno djelo na štetu kcerke osudio na devet, a za sina na godinu dana zatvora te mu je na koncu izrecena jedinstvena kazna zatvora od jedne godine i šest mjeseci.

?uric proglašen krivim jer, unatoc pravomocnim presudama Opcinskog suda u Rovinju iz 2004., od 28. rujna 2006. do kolovoza 2011. nije mjesecno placao 900 kuna za uzdržavanje kcerke. Za sina Luku je pak temeljem iste presude bio dužan mjesecno placati 800 kuna za uzdržavanje, ali to nije cinio od 28. rujna 2006. sve do 20. svibnja 2010., dana kada je u podrumskoj prostoriji stana u Ulici Angela Zulianija ugušio svog sina.

Sud je smatrao da je ?uric bio svjestan svojih obveza i da je bio u mogucnosti podmirivati ih jer je ostvarivao mjesecne prihode od neprijavljenog rada, ali nije htio ništa platiti.

Na glavnoj raspravi na koju je u veljaci ove godine doveden iz zatvora ?uric se sam branio te je porekao krivnju za kaznena djela za koja ga se teretilo. Branio se govoreci da je u spornom periodu uglavnom povremeno radio na crno te da je od zarade djeci ponekad davao na ruke po 100 ili 200 kuna, za što njegova bivša supruga, odnosno njihova majka nije znala. Naveo je da je ipak s djecom cešce odlazio na pizzu ili sok nego što bi im davao novac.

Na Županijskom sudu u Puli ?uro ?uric je za ubojstvo sina osuden na 20 godina zatvora te mu je opozivom uvjetne osude zbog obiteljskog nasilja iz 2006. godine od godinu i devet mjeseci izrecena jedinstvena osuda na 21 godinu zatvora.


Podijeli: Facebook Twiter