Nakon trilera u Beču Dinamo ostao bez Lige prvaka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši zagrebačkog Dinama nisu uspjeli ostvariti podvig u Beču i ove sezone neće igrati u Ligi prvaka.

U uzvratnom susretu završne runde kvalifikacija Dinamo je pobijedio Austriju 3-2, no nije uspio nadoknaditi poraz 0-2 iz prve utakmice igrane prošlog tjedna u Zagrebu. Strijelci za Dinamo bili su Brozović (33), Fernándes (43) i Bećiraj (70), a pogotke za Austriju zabili su Mader (5) i Kienast (82).

U odnosu na prvu utakmicu 'modri' su krenuli s novom 'jedinicom', te još dvije promjene u sastavu. Umjesto Olivera Zelenike priliku na vratima dočekao je Poljak Grzegorz Sandomierski, a od prve minute su zaigrali i Marcelo Brozović u veznoj liniji i Sammir u vrhu napada, dok su na klupu preselili Zvonko Pamić i Duje Čop.

Utakmica se otvorila po najgorem mogućem scenariju za Dinamo, već u 5. minuti Austria je povela iz prekida. Mader je ubacio u Dinamov peterac, činilo se da je Šimunić skrenuo loptu u mrežu, ali je pogodak pripisan Maderu.

Nakon toga Dinamu je trebalo 25 minuta da ozbiljnije zaprijeti domaćinima. Soudani se probio i dobro pucao, a Lindner izbija loptu u korner. Ipak, u 33. minuti ponovno se vratila nada u redove "modrih", nakon što Brozović sa 18 metara lijepo pogađa mrežu za 1-1. Pred kraj poluvremena, u 43. minuti, navijači Dinama ponovno su u ekstazi. Nakon ubačaja sa desnog boka Sammir glavom asistira Fernándesu, koji zabija za vodstvo 2-1. Minutu ranije Fernándes je također mogao zabiti, ali je njegov odličan udarac sa 15 metara obranio Lindner.

U drugom poluvremenu nastavlja se pritisak Dinama, ali trebalo je čekati do 70. minute za novi pogodak. Odličan prodor Pinta po desnom krilu i lijep ubačaj za Beqiraja, koji glavom pogađa za 3-1. Beqiraj se pokazao kao odlično pogođena zamjena, jer je ušao u igru 11 minuta ranije.

Činilo se tada da je Dinamo napravio čudo, da je nadoknadio poraz 0-2 iz Zagreba i da će ponovno ući u Ligu prvaka. No, u 81. minuti Kienast ulazi u igru, a minutu kasnije zabija gol za Austriju, koji Bečanima donosi prolaz. Austrija je prvi put u svojoj povijesti izborila plasman u elitno nogometno natjecanja 'Starog kontinenta',

U sudačkoj nadoknadi sudac je pokazao crveni karton Soudaniju, kojeg je 15 minuta ranije zamijenio Leko.

Čudo je bilo nadohvat ruke, igrači Dinama mogli su između sebe podijeliti premiju od dva milijuna eura koju im je obećao izvršni predsjednik Zdravko Mamić, ali morat će se zadovoljiti nastupom u Europskoj ligi.  (Hina)  

 


Podijeli: Facebook Twiter