Nakon transparenata i povika s tribina, na red došao i šamar

Radionica parlamenta mladih AEHT-a u Obrtničkom domu (V. HABEREITER)
Radionica parlamenta mladih AEHT-a u Obrtničkom domu (V. HABEREITER)

Nema mira u i oko jedinog istarskog prvoligaša. Jedan problem na "Drosini" smjenjuje drugi, a vrhunac je stigao u utorak navečer kad je u svlačionici nakon treninga fizički napadnut Macario Glover, sin izvršnog direktora Istre 1961 Michaela Glovera. Cijela priča započela je oko 20 sati kad je na, po nekim informacijama koje imamo dogovoreni razgovor s Darkom Podnarom, stigla skupina od sedam Demona. Oni su se s operativnim direktorom "zeleno-žutih" susreli u službenim prostorijama kluba i premda nam pojedinosti razgovora unutar četiri zida nisu poznate, dio službenog priopćenja u kojem se spominju pokušaji zastrašivanja i vrijeđanja klupskih zaposlenika može nam dati poprilično jasnu sliku onoga što se događalo na katu.

Prvo poglavlje završeno je, srećom, bez ikakvog fizičkog kontakta, ali nastavak je tek slijedio jer Demoni nakon okončanja razgovora s Podnarom nisu napustili stadion, već su se spustili u njegovu "utrobu" gdje su četvorica ušla u svlačionicu. Tamo su zatekli samo nekolicinu igrača jer se većina nakon odrađenog treninga istuširala i otišla kući, no među onima koji su upravo bili na odlasku nalazio se i onaj kojeg su tražili - Macario Glover.

Šutnja Demona

Uslijedila je kratka konverzacija na engleskom tijekom koje su navijači predbacili Gloveru junioru činjenicu što izvršni direktor stalno izbjegava sastanke s njima, na što im je on uzvratio da ne vidi razlog zašto bi njegov otac njima polagao račune i onda mu je jedan od njih to odlučio pojasniti šamarom. Uslijedilo je potom i naguravanje te je cijela situacija prijetila da eskalira u nešto puno više, no srećom je među preostalim igračima u svlačionici bio i kapetan Mateo Bertoša, koji je uletio i smirio tenzije, nakon čega su Demoni izišli iz svlačionice.

Kad se ista stvar prije više od sedam godina dogodila na Verudi i kad se lice "zažarilo" Asimu Šehiću, Demoni su se ogradili od napada istaknuvši da se radi o pojedinačnom činu te izrazili žaljenje zbog cijelog događaja. Zasad su se priopćenjem oglasili jedino iz kluba i iz Grada, dok oni koji sebe nazivaju najvjernijim navijačima još uvijek šute, što može značiti dvije stvari, ili da se slažu i stoje iza čina kojeg je napravio pripadnik njihove skupine, ili da jednostavno ne znaju što bi rekli.

Poruka Gloveru

Bez obzira koji je razlog, sve će se na kraju svesti na isto, a to je da šamar koji kod Macaria Glovera nije ostavio nekog vidljivog traga, barem ne na fizičkom planu, ustvari bio pljuska svim onim normalnim, pravim navijačima kojih je u najvećem istarskom gradu sve manje i manje i koji još uvijek na "pulsku bombonijeru" dolaze da podrže svoje ljubimce. Zbog nekolicine primitivaca svi će oni biti strpani u isti koš s onima koji misle da će se svi problemi koji su se nadvili nad "Drosinu" riješiti sa šamarom kojim će, nakon što transparente i povike s tribina očito nije shvatio, jasno poručiti Michaelu Gloveru da ga više ne žele u "svom" klubu.

A to što su taj šamar osjetili i Darko Raić Sudar i članovi njegovog stručnog stožera, kao i ostali članovi zeleno-žute svlačionice koji se trude da u moru problema u kojem se nalaze atmosferu i rezultate podignu na željenu razinu, njima sigurno nije jasno niti će im tako skoro biti. U krajnjem slučaju, taj šamar je završio i na obrazu svih onih bivših i sadašnjih Demona koji su se godinama trudili da uvjere javnost da nisu skupina huligana, već navijači koji stvarno vole ovaj klub. Sve to što su oni teškom mukom gradili, srušio je jedan šamar kao kulu od pijeska. (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter