Nakon tragedije: Brod Polaris 2 napustio riječku luku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brod Polaris 2 s 1700 grla junadi za libijsko tržište, na kojem je 3. travnja smrtno stradao 28-godišnji radnik pri utovaru, isplovio je sinoć u 23.30 sati iz riječke luke, doznaje se od Lučke kapetanije Rijeka.

Brod je napustio riječku luku nakon što je sinoć iz pritvora pušten 36-godišnji zapovjednik broda Sirijac A. B. On je uhićen jučer pod sumnjom da je počinio kažnjivo djelo protiv opće sigurnosti, odnosno da je propustio provesti mjere zaštite na radu s posljedicom smrtnog slučaja radnika.

Radnik kooperantske tvrtke Luke Rijeka je pri prebacivanju bala sijena na utovaru propao kroz otvor između zaštitne ograde u potpalublje te preminuo na mjestu zbog ozljeda glave.

Zapovjedniku broda je sudac istrage prvotno odredio zadržavanje u pritvoru u trajanju od mjesec dana zbog sprečavanja mogućnosti bijega uz jamčevinu od dva milijuna kuna. Na sinoćnjem ročištu u Županijskom sudu u Rijeci je prihvaćeno korporativno jamstvo osiguravatelja brodara od dva milijuna kuna te je zapovjednik pušten na slobodu.

Brod Polaris 2 plovi pod panamskom zastavom. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter