Nakon tartufa, na meniju su jela od divljači

Siniša Žulić i Mila Nežić najavili Dane divljači (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Siniša Žulić i Mila Nežić najavili Dane divljači (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Dani divljači u konobama i restoranima dio su nove gastro manifestacije Buzeštine koju su u Buzetu, započeli krajem listopada organizacijom Dana tartufa i promocijom prirodnih resursa svoga podneblja te gastro ponude.

Dani divljači započet će 12. prosinca i trajati do 10. siječnja iduće godine. U njih je uključeno osam konoba i restorana od toga pet obrtnika. U Buzetu su to konobe Roko, Most, Đino te restorani Hotela Fontana i Stare oštarije. U Kozarima je to konoba Volte, u Sovinjaku konoba Santa Terra, a u Kolinasima konoba Valter.

- Cijene menija kreću se već od 80 kuna pa će svi posjetitelji imati priliku probati različita jela na bazi divljači kakva inače nemaju priliku u tim ugostiteljskim objektima: od salama s mesom divljači, srne i jelena pa do tradicionalnih jela poput pljukanci i fuži sa šugom od divljači, ali i nekih kreativnijih jela, naglasila je Mila Nežić iz Turističke zajednice. Ujedno je to promocija prirodnih resursa sjevera Istre čija lovišta obiluju divljači.

- Zahvaljujući ulasku Buzeta u finale ovogodišnjeg izbora nacionalnog pobjednika za Europsku destinaciju izvrsnosti, na temu Turizam i lokalna gastronomija, Danima divljači nastavljamo dosadašnje napore da lokalnom gastronomijom i ponudom prvenstveno u našim konobama i restoranima pokušamo produžiti turističku sezonu i na zimske i proljetne mjesece.

Drago mi je da je prethodna manifestacija Dani tartufa bila uspješna i da je nastavljamo u sličnom obliku. Siguran sam da će polučiti dobre turističke rezultate s obzirom da su meniji po promotivnim cijenama već potaknuli turiste da odaberu Buzet kao svoju destinaciju.

Ujedno je to prilika da naši ugostitelji pokušaju neka tradicijska jela ponuditi na malo kreativniji način, istaknuo je gradonačelnik Siniša Žulić, ujedno predsjednik TZ-a.

Turistička zajednica u suradnji sa Udruženjem obrtnika planira nastaviti sa tematskim gastro manifestacijama ovisno o sezonskoj ponudi pa tako u siječnju povezano sa kolinjem i maškarama, namjeravaju održati Dane kobasica i ombola. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter