Nakon svecanosti orobili talijanskog konzula

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dogradonacelnica Opatije Marina Gašparic i generalni konzul Republike Italije u Rijeci Renato Cianfarani napadnuti su i orobljeni u opatijskom parku Angiolina - prica je koja se proširila opatijskim kuloarima, a koja se nažalost pokazala istinitom.

Naime, u srijedu nakon svecane sjednice Grada Opatije, koja se održala u hotelu Kvarner, a po završetku koje je uprilicena vecera, opatijska vlast i njezini gosti zadržali su se na domjenku. Po izlasku iz Kristalne dvorane, a na putu kroz opatijski park Angiolina, dogradonacelnica i konzul nešto iza ponoci napadnuti su i orobljeni.

Kako saznajemo iz neslužbenih, ali pouzdanih izvora, dogradonacelnici je oduzeta torbica s dokumentima, a o neugodnom iskustvu nije željela govoriti.

- Ne negiram da se to dogodilo. Napadnuta sam i orobljena. U interesu istrage je da ništa ne govorim, kratka je bila Gašparic ne želeci govoriti o eventualnim zadobivenim ozljedama uslijed napada, kao ni o cinjenici da je s njom u društvu bio konzul.

Generalni konzul Republike Italije u Rijeci Renato Cianfarani jucer je bio odsutan. Takvu su nam informaciju dali u rijeckom konzulatu te rekli da ga necemo moci kontaktirati tijekom citavog dana te njegovu izjavu nismo uspjeli dobiti.

Potvrdu da je dogradonacelnica bila na obradi u opatijskoj Hitnoj pomoci dobili smo od voditelja opatijske ispostave Doma zdravlja dr. Davora Vukobrata.

- Grad Opatija zamolio nas je da ne komentiramo situaciju da ne bismo negativno utjecali na opatijski turizam. Mogu samo potvrditi da se ne radi o ozbiljnijim, vec o lakšim tjelesnim ozljedama. Uglavnom šoku nastalom uslijed napada, a obrada je provedena i radi policijske istrage, izjavio je Vukobrat.


Podijeli: Facebook Twiter