Nakon svade pucao prema 20-godišnjakinji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ivan Hasic (22) iz Poreca priveden je u cetvrtak ujutro dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Puli zbog pokušaja ubojstva 20-godišnjakinje iz Poreca.

Nakon dojave policija je utvrdila da se u srijedu u jutarnjim satima dogodila pucnjava na podrucju Monsene u Rovinju. Utvrdeno je da je Hasic upravljao škodom felicijom pulskih oznaka, a u vozilu su bili i 24-godišnjak iz Nove Vasi te 20-godišnjakinja iz Poreca.

Tijekom vožnje 22-godišnji Hasic se posvadao s djevojkom i više puta je udario te je zaprijetio da ce je ubiti i pritom joj pokazao pištolj marke Crvena zastava. Tada je vozac parkirao automobil kod Monsene i izašao iz vozila te ispalio metak u zrak, da bi nakon toga trojac krenuo do plaže gdje se svada nastavila.

Ondje je ispalio više hitaca, prvo u more, potom prema djevojci koju, srecom, nije pogodio. U tom mu je trenutku 24-godišnjak oduzeo pištolj i sakrio ga. Policija je pretražila mjesto dogadaja i pronašla pištolj iz kojeg je 22-godišnjak pucao, a pretragom vozila i stana koji koristi u Porecu pronadeno je nekoliko komada streljiva.

Djevojka je tijekom sukoba s 22-godišnjakom lakše ozlijedena, a mladic je priveden u istražni centar zbog kaznenog djela pokušaja ubojstva. Policija nije navela razlog svade izmedu mladica i djevojke te jesu li u vezi.

Prilikom privodenja u istražni centar oko 10.30 sati verbalno je napao fotoreportera Glasa Istre kad ga je htio fotografirati. Kako neslužbeno doznajemo, Hasic je od ranije poznat policiji kao pocinitelj raznih kaznenih djela.


Podijeli: Facebook Twiter