Nakon što su pokorili Ameriku, Vanillaz stižu u Poreč

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Protekla će godina za energični hrvatsko – slovenski DJ duo Vanillaz, koji će na MTV SummerBlast festivalu nastupiti prvog dana 25. kolovoza, zasigurno ostati upamćena po nastupima na brojnim svjetskim festivalima i pozornicama diljem Europe i Sjeverne Amerike, ali i po glazbenoj suradnji sa slavnim French Montanom. Naime, Marko Bucić i Miha Pajk koji se kriju iza imena Vanillaz s ovim su karizmatičnim Amerikancem snimili singl "Lose Control" koji i danas odjekuje klupskim pozornicama i svjetskim radio postajama. I kada bi netko pomislio da ne može bolje i da su došli do svog vrhunca priča postaje još snažnija te je već sada sigurno kako će 2017. uvelike nadmašiti veliku 2016. godinu.

Odabrani kao "kućna glazba"

Naime, kvalitetu i popularnost hitova proizašlih iz njihove radionice prepoznali su i kao svoju "kućnu glazbu" odabrali najveći trgovački lanci Bloomingdales, Macy, Abercrombie and Fitch pa tako glazba ovog hrvatsko – slovenskog dvojca sada odjekuje njihovim prodajnim prostorima diljem SAD-a.

Koliko su dečki dobri dovoljan je i podatak da njihovu su glazbu u prošloj godini birali i izvodili i DJ velikani poput Davida Guette i Hardwella, a nastupi na pozornicama prestižnih svjetskih festivala poput onih na Miami Music Weeku, MTV Europe, Kings Day, ADE i na festivalu ULTRA Europe osigurali su im ugovore s Global Production Mgmt iz Los Angelesa te s vodećim sjeverno-američkim dance izdavačkim kućama Thrive Records, Sony Entertainment (ROW) i Universal (S.America).

Zarazni hit "Sunshine"

Zarazni hit "Sunshine" prvi je od pet singlova koje Vanillaz planiraju objaviti ovog ljeta i jeseni, a objavljen je početkom srpnja na popularnim Thrive / Sony USA platformama. Snimljen u vokalnoj pratnji psiho i indie pop legende Haight-Ashbury i neponovljivog Klingandeovog saxofonista Arnolda Pola na flauti, u svega nekoliko tjedana od objave, "Sunshine" se danas svira na više od 200 radio postaja cijelog svijeta, a uvršten je na više od 50 Spotify playlista te ima preko 200 tisuća Spotify streamova.

Naravno, uspjeh na glazbenim platformama te dobra atmosfera koju svojim nastupima stvaraju na klupskim i festivalskim pozornicama nije ostavila ravnodušnima niti svjetske glazbene medije pa se tako priča o zanimljivom i zabavnom hrvatsko slovenskom dvojcu našla i na stranicama popularnih magazina kao što su Dj Mag, Your Edm, One Edm i brojnim druga. Uz svoje glazbene uspjehe dečki se mogu pohvaliti i uspješnom suradnjom s globalnom markom satova Tag Heuer koja ih je uključila kao zaštitna lica u svojoj globalnoj multimedijalnoj kampanji.

Kreću na globalnu turneju

Nakon ljeta, točnije u rujnu, kreću na svoju globalnu turneju, a prva stanica je upravo porečki festival MTV SummerBlast gdje će im se, prvog dana, podsjetimo ponovno, pridružiti i mega zvijezde Dimitri Vegas & Like Mike, Oliver Heldens, Duke Dumont, Jonas Blue, R3wire & Varski te domaća pojačanja DJ Max i Lorenzo. Drugi dan rezerviran je za najveću zvijezdu današnjice Will Smitha koji u Poreč stiže sa svojim prijateljem DJ Jazzy Jeffom. U porečku uvalu Peškeru stiže i britanski reper Tinie Tempah, švedski DJ i producent Mike Perry te hip-hop i dance trio Far East Movement stiže, pa je nepotrebno i spominjati kako će to biti spektakl za pamćenje. (I. GRGAT)


Podijeli: Facebook Twiter