Nakon Splita i Pula će se povezati hidroavionima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Splitsko-dalmatinska županija izdat će koncesiju tvrtki European Coastal Airlines za hidroavionski prijevoz od Splita do tamošnjih otoka, a ova njemačko-hrvatska tvrtka uskoro bi hidroavionskom vezom mogla povezati i Dubrovnik s Korčulom, Lastovom, Hvarom i Splitom. Karta u jednom smjeru iznosila bi od Dubrovnika do Korčule, primjerice, oko 150 kuna, od Dubrovnika do Lastova oko 250 kuna, a od Dubrovnika do Splita oko 300 kuna.

S obzirom na to da je Lučka uprava Pula dodijelila ovlaštenje European Coastal Airlinesu (Europskom obalnom avioprijevozu d.o.o.) za ishodovanje lokacijske dozvole za aviopristanište u pulskoj luci, jer ta tvrtka na mnogim destinacijama Jadrana želi realizirati pristanište hidroaviona, i Pula bi uskoro mogla biti uvrštena u planove investitora. Time se želi iskoristiti činjenica da je njemački privatni investitor jako zainteresiran za spajanje Pule hidroavionima s drugim destinacijama na Jadranu.

K tome, European Coastal Airlines posjeduje i sve stručne i tehničke sposobnosti za postavljanje hidroavionskih pontonskih pristaništa te je sam ponudio pomoć da bi projekt u Puli zaživio.

Iz pulske Lučke uprave kažu da je povezivanje Splita bilo puno prije u planu te će se Split hidroavionima povezati s drugim destinacijama prije nego na red dođe Pula. Navodno je investitor zainteresiran da u naredne dvije godine hidroavionima poveže Dubrovnik i Split s Pulom, ali i s Rijekom. (G. ROJNIĆ)

OPŠIRNIJE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter