Nakon snježnog vala najhladniji jesenski dan

Mraz je u Pazinu potrajao do podneva (A. DAGOSTIN)
Mraz je u Pazinu potrajao do podneva (A. DAGOSTIN)

Nakon što je snijeg zabijelio Učku i Ćićariju, jutro je bilo najhladnije ove jeseni, u unutrašnjosti Istre obilježeno mrazom koji je ponegdje, kao u Pazinu, potrajao sve do podneva.

Prema mjerenjima Državnog hidrometeorološkog zavoda u Pazinu je u 7 ujutro zabilježena temperatura od -4.1 stupnja Celzija, dok su u Poreču bila 4.2 stupnja, u Puli 5 stupnjeva, a na otočiću Sveti Ivan na pučini ispred Rovinja čak 8 stupnjeva. Prema mjerenjima Istrameta, najniže su temperature izmjerene u Pazinu (Ivoli) i Svetoj Katarini -5, u Čepićkom polju, Lanišću i Cerovlju bilo je -4, a u Buzetu -3 stupnja.

Od ostalih gradova prema Istrametovim mjerenjima najhladnije je bilo u Umagu (0 stupnjeva), Bujama (1 stupanj), Vodnjanu, Novigradu i Rovinju (2 stupnja), Poreču i Puli (3 stupnja), dok je Labin bilježio 4 stupnja. Tijekom dana temperature su se ponegdje podigle iznad deset stupnjeva, pa je tako u Rovinju, Bujama, Novigradu i Umagu Istramet bilježio 11 stupnjeva, u Poreču i Puli 10 stupnjeva, Vodnjanu i Buzetu 9 te Labinu i Pazinu 7 stupnjeva.

Sutra nas očekuje djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Puhat će slaba do umjerena, ponegdje prolazno jaka bura. Jutarnje temperature zraka kretat će se od -2 do 5, a dnevne vrijednosti uglavnom između 7 i 10 stupnjeva Celzija.

Srijeda donosi pretežno sunčano vrijeme, navečer uz porast visoke naoblake, kažu iz Istrameta. Puhat će slab, na moru umjeren sjeverozapadnjak, a navečer bura. Jutarnje temperature zraka od -5 do 4 stupnja, a dnevne vrijednosti uglavnom od 7 do 10 stupnjeva Celzijusa. (A. DAGOSTIN)

 


Podijeli: Facebook Twiter