Nakon sezone posao se traži na sajmu poslova

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Pula i ove godine organizira Sajam poslova u Istri, a koji će se u Domu hrvatskih branitelja održati u utorak s početkom u 10 sati.

Ovaj, 7. sajam poslova u Istri, ponovo se organizira u jesenjem terminu što, veli predstojnica pulskog zavoda Tanja Lorencin Matić, nije slučajno jer nacionalni uredi za zapošljavanje u zemljama Europske unije istu manifestaciju uobičajeno organiziraju upravo tijekom listopada. I u pulskom zavodu procjenjuju da će održavanje u ovom terminu koristiti i poslodavcima i nezaposlenima koji nakon sezonskog rada upravo u ovo vrijeme ostaju bez posla.

Na Sajmu poslova sudjeluje i ove godine značajan broj poslodavaca iz Istre i niz obrazovnih institucije, veli Lorencin Matić posebno istaknuvši da će na sajmu sudjelovati i značajan broj poslodavaca-početnika koji su obrt ili tvrtku, ove i prošle godine, pokrenuli uz potpore za samozapošljavanja, a koje dodjeljuje Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Sajam će posjetiti ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, te ravnateljica HZZZ-e Ankica Paun Jarallah, a sudjelovanje na sajmu najavili su i istarski župan Valter Flego te gradonačelnik Pule Boris Miletić i Gordana Deranja, direktorica tvrtke Tehnomont koja je ujedno dopredsjednica KRUGA - Hrvatske udruge poslovnih žena i predsjednica KRUGA za Istarsku županiju, a odnedavno i predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca. Nakon svečanog otvaranja i razgledavanja sama, na okruglom će se stolu razgovarati na temu "Zapošljavanje žena i žene u poduzetništvu".

Pozivaju se svi nezaposleni da na sajam dođu s već pripremljenim životopisima i ponudama koje će moći ostaviti u neposrednom kontaktu s poslodavcima - sudionicima sajma. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter