Nakon Šelebaja uhiceno još pet osoba

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebacka policija uhitila je po nalogu državnog odvjetništva još pet osoba koje se navodno sumnjici za zloporabe povezane s tvrtkom Core Media, zbog cega je u cetvrtak na granici uhicen poduzetnik Vladimir Šelebaj Sellier. 

Naknadno uhicenje pet osoba Hini je potvrdila Aleksandra Ljuba iz MUP-ova odjela za odnose s javnošcu. Rekla je da se uhiceni ispituju te da ce u koordinaciji sa zagrebackim Županijskim državnim odvjetništvom biti privedeni sucu istrage. Identitet uhicenih nije željela otkriti, a neslužbeno se doznaje da je medu njima i jedna žena.

Šelebaj Sellier ispitan je u policiji te je prenocio u pritvoru, a danas prijepodne navodno je ispitan kod državnog odvjetnika. Ocekuje se da ce i on biti doveden sucu istrage na zagrebacki Županijski sud. Zasad se ne zna hoce li i za koliko ce osumnjicenih državno odvjetništvo tražiti zadržavanje u istražnom zatvoru.

Branitelj Šelebaja, poduzetnika koji je poznatiji kao bivši muž HTV-ove novinarke i urednice Dijane Culjak, prije je opovrgnuo pisanje tiskovina da je njegov branjenik uhicen pri pokušaju bijega iz Hrvatske. Odvjetnik Krešimir Krsnik objasnio je da je Šelebaj vozio oca u zracnu luku u Ljubljanu.

Državno odvjetništvo još nije službeno objavilo za što sumnjici poduzetnika, a mediji nagadaju da ga se istražuje zbog prijevare, pranja novca i utaje poreza. Njegov branitelj rekao je nekim medijima da ga se tereti za zloporabu položaja vezano uz tvrtku Core Media koju policija istražuje vec tri godine.

Šelebaja i Dijanu Culjak prije je prijavio estradni menadžer Edvin Softic , koji je s njima vodio produkcijsku kucu Core Media. Mediji nagadaju da je ta tvrtka, medu ostalim, neke emisije i serije prodala i HTV-u te da je zato Šelebajeva bivša žena Dijana Culjak, kao novinarka i urednica na javnoj televiziji, bila u sukobu interesa. Sve to navodno vec neko vrijeme istražuje USKOK.

Dijana Culjak Hini je danas izjavila da se nema od cega braniti te da nema razloga da ikada u životu bude uhicena. Ustvrdila je da je "nastala sumanuta histerija" te da na slucaj uhicenja bivšeg supruga nema komentara.

Šelebaj je uhicen gotovo istodobno s odlukom saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, koji je utvrdio da glavni ravnatelj policije Oliver Grbic nije naložio Šelebajevo prisluškivanje i pracenje.

Šelebaj je, naime, pocetkom rujna u pismu ministru unutarnjih poslova optužio glavnog ravnatelja policije Olivera Grbica, koji je navodno u ljubavnoj vezi s njegovom bivšom ženom, da sudjeluje u pokušaju da ga se ošteti za milijunsku imovinu te da je iskoristio svoje podredene da bi mu onemogucio da tijekom brakorazvodne parnice dode do novca od prodanoga zajednickog stana.

MUP-ova unutarnja kontrola utvrdila je pak da su Šelebajeve tvrdnje neutemeljene, da Grbic ni na koji nacin nije zahtijevao postupanje policije u korist Dijane Culjak, a na štetu Šelebaja, te da glavni ravnatelj policije nije niti naložio niti organizirao njegovo tajno pracenje i prisluškivanje.

Šelebaj Sellier, osim hrvatskoga, ima i francusko državljanstvo.


Podijeli: Facebook Twiter