Nakon Sandy - snježna oluja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nova snažna oluja pogodila je američku istočnu obalu. Nakon uragana Sandy, od kojeg se Amerikanci još uvijek oporavljaju te zbrajaju mrtve i materijalnu štetu, nova oluja je New Yorku i New Jerseyju donijela obilnu kišu i snijeg. Debljina bijelog pokrivača je mjestimice i 30-ak centimetara.

Američki mediji prenose da su na području New Yorka i New Jerseyja pale rekordne količine snijega u jednom danu. Po podacima nacionalne meteorološke službe, s 15 centimetara snijega u jednom danu na području Newarka u američkoj saveznoj državi New Jersey oboren je rekord iz 1981. godine.

Kako pišu američki mediji, ova oluja "ne bi bila veliki problem da rane nastale od Sandy i dalje nisu otvorene". Naime, mnogo je onih koji su zbog Sandy ostali bez toplog i sigurnog doma, a mnogo je i onih koji, više od tjedan dana nakon prolaska uragana, i dalje nemaju električnu energiju.

Bez struje su i neki kojima je ona ovih dana bila vraćena, ali je zbog nove oluje opet došlo do prekida u opskrbi. Takvih je, kako prenosi AP, oko 100.000 kućanstava u New Yorku i New Jerseyju. Ukupno je tako broj onih koji od prolaska Sandy žive bez struje opet porastao na 715.000.

Zbog nove oluje su aerodromi u New Yorku i New Jerseyju otkazali više od 1.700 letova, što je izazvalo pravi kaos. (I. M./Index.hr)


Podijeli: Facebook Twiter