Nakon pregovora s Vladom Csanyi ispitan u policiji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon pregovora s predstavnicima hrvatske Vlade potpredsjednik uprave Mola Sandor Csanyi poslijepodne je otišao na informativni razgovor u policiju, gdje je najvjerojatnije ispitan u sklopu istrage o navodnim manipulacijama cijenama Ininih dionica krajem 2010. i početkom 2011.

Iako je Csanyi snimljen kako dolazi i odlazi iz policijske postaje u zagrebačkom Remetincu u Ravnateljstvu policije nisu željeli davati nikakve informacije o saslušanju, pojašnjavajući da je riječ o Uskokovoj istrazi.

U postaju ga je dovezao vozač u automobilu zagrebačkih registracija oko 14 sati. Nakon gotovo dva sata, izlazeći iz postaje, nije želio davati izjave.

Neslužbeno se doznaje da jedan od najbogatijih Mađara, koji je ujedno direktor i dioničar u OTP banci, ispitan o kupovini dionica Ine koje je MOL preuzeo od jedne češke banke.

Početkom lipnja u istoj policijskoj postaji o manipulacijama cijenama Ininih dionica ispitani su predsjednik Uprave Ine Zoltan Aldott te mađarski članovi Nadzornog odbora kompanije - Ferenc Horvath, Jozsef Molnar, György Mosonyi i Oszkar Vilagi.

Istraga se navodno odnosi na manipulacije cijenama dionicama Ine u prosincu 2010. i početkom 2011. godine, zbog čega je kaznenu prijavu protiv MOL-a i odgovornih osoba u toj kompaniji u svibnju 2011. podnio tadašnji predsjednik uprave Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) Ante Samodol.

U kaznenoj prijavi Hanfa je Mol i odgovorne osobe u toj kompaniji osumnjičila za kaznena djela manipulacije tržištem i prijevare u gospodarskom poslovanju. Hanfa je tvrdila da je Mol davao obmanjujuće informacije iako im je cilj bio stjecanje većinskog udjela u hrvatskoj naftnoj kompaniji, što nisu objavili u svojoj općoj ponudi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter