Nakon predavanja, natjecanje u ribolovu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sedmi medunarodni sajam ribarstva i ribarske opreme Crofish i treci sajam agroproizvoda Umag Land danas ce u 17 sati zatvoriti svoja vrata. Osim stotinjak izlagaca iz Hrvatske, Italije i Slovenije na štandovima u i izvan šatora na Novoj obali u današnjem programu su još 15. otvoreno natjecanje u sportskom ribolovu "6. svibanj" u organizaciji sportsko-ribolovnog društva Umag i Regata grada Umaga u režiji jedrilicarskog kluba Histria.

Subotnji je dan poceo predavanjima na kojima se govorilo o iskustvima u poljskom ribarstvu i preradivackoj industriji prije i tijekom pregovora za ulazak u Europsku uniju te danas, što je privuklo velik broj domacih ribara i strucnjaka.

Govorio je Krzysztof Stanuch, predstavnik Nacionalne ribarske komore Poljske pri Udruženju proizvodaca te glavni direktor i suvlasnik tvrtke Baltic Net, i još jedan diplomirani inženjer ribarstva Andrzej Boczkowski, direktor u istoj firmi i clan Ribarskog savjeta u toj zemlji, koja je vec nekoliko godina u EU-u. Istovremeno su se tijekom cijelog dana održavali natjecanje u podvodnom ribolovu u organizaciji sportsko-ribolovnog kluba Sv. Pelegrin te regata.

U glazbenom dijelu sajma u dvije veceri nastupili su Goran Griff i Vokalisti Salone te lokalna grupa Bukaleta. U tri dana nije manjkalo ni drugih sadržaja, poput degustacija raznih domacih proizvoda, poput vina, maslinovog ulja i plodova mora. Otvorena je izložba fotografija "Obale i mora" ovdašnjeg amaterskog fotografa Gianfranca Abramija s raznim motivima krajolika, ljudi i životinja s prostora Bujštine. (T. KOCIJANCIC)


Podijeli: Facebook Twiter