Nakon povika "panduri" završili u celiji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policijska intervencija koja se zbog povika "panduri" dogodila u srijedu navecer u puskom bistrou Piazzetta, a zbog koje su puljani Ana Crnoja i Davor Pliško prenocili u policijskoj postaji, nije bila nimalo bezazlena, o cemu svjedoci i medicinska dokumentacija Ane Crnoje. Naime, ona je zbog bolova u lijevoj ruci koji su, kaže, nastali uslijed policajcevog stiska u stanici, jucer potražila lijecnicku pomoc.

Po njenim rijecima, nakon pregleda je ustanovljeno da su joj iskocila dva vratna kralješka, a pomaknuto joj je i lijevo rame. Crnoja veli da u joj lijecnici odredili mirovanje najmanje dva tjedna, a trenutno nosi Schantzov ovratnik.

Redakciji Glasa Istre jucer su se obratili Davor Pliško (32) i Ana Crnoja (32) kako bi ispricali ponižavajuce iskustvo koje su zbog, kako kažu, brutalnosti i bahatosti pripadnika interventne policije preksinoc doživjeli u Piazzetti.



Dvoje prijatelja ovog mladog para slavilo je godišnjicu braka pa su bili pozvani na veceru. Nakon vecere izašli su na terasu bistroa zapaliti cigaretu.

- Stajali smo na terasi i u jednom je trenutku pored restorana prošlo policijsko vozilo, na što sam ja dobacio "panduri". Potom se policijsko vozilo polukružno okrenulo i nakon samo nekoliko minuta policajci su banuli na terasu i bez obrazloženja poceli me naguravati i derati se da izadem van. Jedan me policajac zgrabio s leda i poceo vikati. Nikome u restoranu nije bilo jasno što se dogada. Potom me bešcutno izgurao niz stepenice restorana. Niti jednom rijecju nitko od njih nije htio objasniti što se dogada, prica Davor Pliško. Veli da policajcima nije uputio niti jednu pogrdnu rijec ili uvredu i da ne zna zbog cega su tako brutalno reagirali kada je doviknuo "panduri". Naglasio je da je s prijateljima popio nekoliko caša vina, ali da nitko od njih nije bio pijan, a kamoli agresivan.



- Ne mogu shvatiti da su zbog toga projurili restoranom kao da hvataju okorjele kriminalce ili pljackaše banke. Na parkiralištu su me legitimirali, a potom gurnuli na vozilo i stavili mi lisice. U nekoliko sam navrata pitao zašto to rade, na što su odgovorili da sam narušio javni red i mir i vrijedao službenu osobu te su me strpali u auto, prica Pliško.

Njegova djevojka Ana i dvoje prijatelja, D. V. i A. V., tvrde da je najagresivniji bio voditelj tima, od kojeg su zatražili broj znacke, a on im je na to na komadicu papira zapisao svoje ime i prezime. Zgroženi su brutalnošcu i vikanjem policajaca, koji su se, vele, ponašali kao da imaju posla s najvecim lopovima.

- Zar je to nacin, da pod punom opremom upadaju u restoran i izvlace ljude, uhicuju ih i stavljaju im lisice, a sve zbog banalnog povika. Ponašaju se kao da su bogovi i uopce nisu htjeli ni cuti ni za kakav razgovor, zgrožen je D. V.

Nakon što su Pliška strpali u policijsko vozilo, s njim je odlucila poci i Ana Crnoja. Po njenim rijecima, u vozilu su policajci nastavili urlati na njih. U postaji su odbili alkotestiranje.

- Bila sam povrijedena i zgrožena ponašanjem policajaca i u nekoliko sam im navrata rekla da ih može biti sram i da ovo nisam doživjela u svoje 32 godine. Cinjenica jest da sam u postaji povisila ton jer nisam mogla doci k sebi da smo ovdje završili, nakon cega mi je doticni policajac, koji je Davora izgurao iz restorana, savinuo lijevu ruku, a njegova me kolegica ošamarila, ispricala je Ana.

Rekla je da su ih u postaji policajci nastavili vrijedati, nakon cega su ih smjestili u celiju iz koje su izašli jucer oko 10 sati. Ana Crnoja jucer je potražila i lijecnicku pomoc.

Voditeljica smjene OKC-a PU istarske Gordana Ostovic, koja je rekla da je na terasi bistroa Piazzetta pod jakim utjecajem alkohola sjedio Davor Pliško, koji je vidjevši policijsko vozilo digao ruke i viknuo "panduri". Potom su, tvrdi Ostovic, pripadnici policije ušli u bistro i pokušali legitimirati Pliška, koji ih je poceo vrijedati, a pridružila mu se i Ana Crnoja. Potvrdila je da ce protiv njih biti podignut optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

Prijatelji s kojima su Pliško i Crnoja boravili na veceri u restoranu Piazzetta, ogorceni su na priopcenje policije koja navodi da dvojac nije prestajao vrijedati. Vele da to nije istina i da nitko policajcima nije uputio niti jednu pogrdnu rijec, vec su ih upozorili da ce o njihovom neprimjerenom ponašanju i reakciji izvijestiti i medije. Potvrdili da ce definitivno podnijeti kaznenu prijavu protiv odgovorne službene osobe.


Podijeli: Facebook Twiter