Nakon osuda Dario Mezulić dobio otkaz

Dario Mezulić (arhiva B. D.)
Dario Mezulić (arhiva B. D.)

Upravni odjel za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu Istarske županije donio je rješenje o prestanku službe pravnom savjetniku Dariju Mezuliću. To je rješenje donijeto nakon što je upravna inspekcija Ministarstva uprave provela nadzor i izrekla mjeru kojom se naredilo pročelnici upravnog odjela Desanki Sarvan da odmah po zaprimanju zapisnika donese takvo rješenje.

Ministarstvo uprave je takvu mjeru donijelo jer je Dariju Mezuliću izrečena pravomoćna presuda za kazneno djelo za koje je vrijeme rehabilitacije u tijeku. On je tri puta pravomoćno osuđivan a po Zakonu o lokalnoj samoupravi, osuđenici za kaznena djela koja je Mezulić počinio ne mogu obnašati nikakve funkcije u javnom sektoru.

Podsjetimo, Mezulić je 2003. najprije oslobođen, a potom osuđen na kaznu zatvora od deset mjeseci, uvjetno na dvije godine, zbog zlouporabe službenog položaja i krivotvorenja službenih isprava. U rujnu 2007. godine je osuđen na kaznu zatvora od godinu dana, uvjetno na dva mjeseca, zbog krivotvorenja službenih isprava i zloporabe položaja i ovlasti a dvije godine kasnije je zbog sklapanja štetnog ugovora s rođakom Aleksandrom Mezulićem dobio godinu dana zatvora, uvjetno na tri godine.

Pročelnik županijske uprave Valerio Drandić je izjavio kako je Županija istarska odradila svoj dio posla u zakonskom roku.

Za komentar smo zamolili i Darija Mezulića. Rekao nam je da još nije dobio odluku te da kad ju zaprimi slijedi žalba. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter