Nakon Mire Oblaka i Ljubica Marfan napušta "Kempinski"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ljubica Marfan odlazi s mjesta direktorice tvrtke Rezidencije Skiper. Iako nam tu vijest nije željela potvrditi ni negirati (zapravo je u potpunosti ignorirala naše upite), prema informacijama novinara iz slovenskog dnevnika Finance, kojima je Marfan dala i službenu potvrdu, saznajemo da je direktorica ponudila otkaz te da se konacna odluka treba donijeti na skupštini Uprave 15. listopada.

Navodno predstavnici tvrtke Hypo Alpe-Adria-Bank International Ag iz Klagenfurta i slovenske tvrtke Vegrad iz Velenja, koji imaju vlasništvo nad Skiperom, nisu pretjerano oduševljeni odlukom direktorice koja želi otici u trenutku kada postoje mnoga neplacena potraživanja, a golf teren i hotel Kempinski tek su poceli s radom, te od nje traže da ostane barem još neko vrijeme.

Jucer su slovenske novine Finance spekulirale o odlasku direktorice Marfan, a kao moguci razlog spominju neslaganje Hypo banke i Mire Oblaka, klagenfurtskog poduzetnika rodenog u Sloveniji, koji je otac projekta Rezidencije Skiper te je krajem devedesetih u Savudriji zapoceo ogroman gradevinski biznis potpomognut upravo kapitalom Hypo banke. I po pisanju austrijskog tjednika Format, koji prenosi slovenski Poslovni dnevnik, Rezidencija Skiper je u dugovima. Navode cak da je proglasila insolventnost te da su njihovi apartmani i vile na prodaju. Potvrdu o tome nismo uspjeli dobiti od Marfan, koja nije odgovorila ni na jedan naš upit.

Miro Oblak sada pak seli svoja ulaganja na drugi prostor Savudrije, i to svega nekoliko kilometara od Rezidencije Skiper, na Stanciju Grande, gdje namjerava izgraditi još jedan golf teren s luksuznim hotelom na površini od 84 hektara. Projekt cija se vrijednost procjenjuje na 70 milijuna eura vodi se putem tvrtke Pelagius u vlasništvu Oblaka, a direktorica je ponovno Ljubica Marfan. Kako saznajemo, upravo bi to mogao biti razlog odlaska Marfan, njegove desne ruke, s mjesta direktorice Rezidencije Skiper. Posao u Skiperu je završen pa se ovaj dvojac, koji vec godinama blisko suraduje, po svemu sudeci okrece novom projektu. (M. JERIN)

CJELOVITI TEKST CITAJTE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE


Podijeli: Facebook Twiter