Nakon lovostaja, srdele ponovno 25 kuna

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Današnja neobična živost na gradskoj ribarnici privukla je brojne znatiželjnike. Iako je većina štandova bila prazna, živo je bilo tek u jednom dijelu, a razlog - došle su sardele! Doduše, samo na jednom štandu pa su i nestale vrlo brzo, iako im je cijena bila nemalih 25 kuna za kilogram.

Lov ovisi o vremenu

Kako saznajemo, riba je "planula" u svega dva, tri sata, jer je i prije 11 sati već nije bilo. Za one koji su zakasnili, utjeha je tek da je lovostaj na ovu vrijednu i traženu plavu ribu završio pa će je idućih dana vjerojatno biti sve više. Saznajemo, međutim, da se lovostaj najavljivao do ovog vikenda, ali je, sudeći po jučerašnjoj ponudi, ipak završio ranije, već krajem siječnja, te su ribarski brodovi krenuli u lov na sardele i drugu plavu ribu.

- Danas ju je bilo na jednom štandu, a hoće li i kada opet doći, ovisit će o prije svega o vremenu jer se eto i opet najavljuje ružno vrijeme pa nismo sigurno tko će isplovljavati, saznajemo od prodavačice na ribarnici.

I brojni kupci koje smo zatekli prije podneva raspitivali su se za sardelu, ali su ostali uskraćeni za konkretniji odgovor, baš kao i mi. Za utjehu su im ostale smrznute srdele koje su se na jednom štandu prodavale po svega 15 kuna. Za one željne zdravog i u ovom slučaju jeftinog obroka, bit će dobro za prvu ruku. A već sutra, bude li vremenska prognoza povoljna, valja se probuditi ranije i krenuti put gradske ribarnice. (S. Z. T.)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter