Nakon lava pao i dio balkona

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nastavlja se urušavanje dijela derutne zgrade na križanju Maruliceve i Rovinjske ulice. Upravo je to bio razlog  ranojutarnje intervencije vatrogasaca i prometne policije, nakon dojave koju su dobili od stanara. Objavili smo vec da se u petak navecer odlomila i na nogostup pala glava lava koji ukrašava podnožje balkona. U nedjelju se pak urušavanje fasade nastavilo te se odlomio i pao dio armature s balkona, iznad ulaza u zgradu.

Kako nam je objasnio dežurni vatrogasni dispecer Velimir Baretic, zbog starosti zgrade oksidiralo je željezo i otpala fasada te je na intervenciju poslano vatrogasno vozilo s tri vatrogasca, a akciju je vodio Igor Bilic. Došli su i zaposlenici Eki-inženjeringa, koji održava zgradu, da utvrde što se dogodilo. No, do nadležnih u Eki inženjeringu u nedjelju nismo uspjeli doci i dobiti službeni izjavu, vec su nam dežurni rekli da je direktorica jedina ovlaštena osoba za davanje izjava te nas uputili da ju nazovemo u ponedjeljak. Medutim, od Baretica smo doznali da je otpao cetvorni metar fasade te da je obavljena sanacija tog dijela balkona.

Dobro je što ni ovaj put nije bilo prolaznika kojima bi komadi fasade pali na glavu ili automobila koje bi oštetili. Nadajmo se da se oni koji onuda prolaze ili stanuju u zgradi nece morati oslanjati iskljucivo na svoju srecu, jer nakon svega pretpostavljamo - s obzirom na izgled fasade - da ce se ovakvo što, nažalost, ponoviti.


Podijeli: Facebook Twiter