Nakon kiše Krajcar i Oliver još bolji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kratkotrajna kiša nije sprijecila Bruna Krajcara, Olivera Dragojevica, Stjepana Hausera, Marka Tolju i Putokaze da u cetvrtak nastave koncert uz crkvicu svete Agnije kod Raklja, cime je otvoreno drugo Rakljansko kulturno ljeto. Štoviše, nakon prekida atmosfera je postala još bolja, kontakt izvodaca s publikom prisniji, a publika još zadovoljnija, što je pokazala otpjevavši Oliverovu "Cesaricu".

Koncert je poceo i završio kao veliki jam session u kojem su se izvodaci izmjenjivali po nekom cudnom redu, što je pridonijelo osjecaju neformalnosti.



Dok su Krajcar za klavirom i Putokazi na pocetku pjevali o pramalicu, vjetar je savijao krošnje stabala, ali sveta Agnija uspjela je odagnati nekoliko kišnih oblaka koji su prijetili s mora. Krajcar je nastavio sam s izvedbom svojih pjesama na stihove Mate Balote da bi mu se prvo pridružio mladi i raspoloženi Tolja.

Dok su pjevali, odmah iza njih na svoj red cekao je Oliver Dragojevic koji je diskretno sjeo za bijeli klavir za vrijeme izvedbe "You Are The Sunshine Of My Life" Stevieja Wondera. Tolja se povukao, a u koncertnom prostoru se pojavio vrsni violoncelist Stjepan Hauser.

Ne znamo je li "Vrime božje", gdje je Oliver pjevao o neveri, doista prizvalo oblake nad crkvu, ali dok su stigli do "Magdalene", kiša je pocela te su scenski radnici pokušali zaštititi izvodace kišobranima. "A ca da van recen - vjera ce vas možda spasiti…", nesigurno je porucio publici Bruno Krajcar dok je pokrivao svoj klavir.

Dio okupljenih krenuo je prema izlazu, dok se drugi nije imao namjeru predati i oni su dobro procijenili. Drugi je dio ispao još zanimljiviji jer, dok je u prvom Oliver izvodio manje poznate pjesme, u drugom je publici priuštio hitove kao što su "Galeb i ja" i "Vjeruj u ljubav", posegnuvši i za klasikom Beatlesa "Yesterday", koji je i inace dio njegovog repertoara.

Krajcar se s Putokazima još malo vratio Mati Baloti tako da je cijeli koncert protekao uz podsjecanje na tog najpoznatijeg Rakljanca. Ugodnoj atmosferi pridonio je i jednostavan, ogoljen, a ipak caroban prostor oko crkvice te velicanstven pogled koji se otamo pruža.


Podijeli: Facebook Twiter