Nakon jedanaesteraca Dinamo pobijedio Novigrad

Treneri se educiraju za plivanje po Halliwickovom konceptu (D. ŠTIFANIĆ)
Treneri se educiraju za plivanje po Halliwickovom konceptu (D. ŠTIFANIĆ)

Novigrad, stadion Laco. Pred oko 1500 gledatelja utakmicu je sudio Marko Matoc iz Zaprešića. Susret osmine finala Kupa Hrvatske: Novigrad - Dinamo 2:3 (11m, O:0)

NOVIGRAD: Boglić, Burić, Zirdum, Pralas (od 46. Vrhovac), Pamić, Belaković, Batelić, Pierre, Pilj, Filipović (od 65. G. Živković), A. Živković (od 51. Smirnov).

DINAMO: Zagorac, Stojanović, Rrahmani, Benković, Lecjaks, Lešković, Gojak (od 58. Olmo), Knežević, Ćorić, Hodžić (od 58. Soudani), Henriquez (od 77. Moro).

Odlučni i fanatični domaćini su bili na pragu velikog iznenađenja - izbacivanja iz Kupa zagrebačkog Dinama. Imali su renomirani gosti svojih prilika, a isto tako i Novigrađani no u oba slučaja su vratari svoju zadaću obavljali besprijekorno i bili najistaknutiji akteri ovoga dvoboja.

Prvo su zaprijetili domaćini preko Pilja i A. Živkovića u dvije prve minute no vratar gostiju je pravovremen u oba navrata. Nova prilika za A. Živkovića u 5. minuti, ali Zagorac spašava. Uzvraća Hodžić (11') udarcem iz neposredne blizine, ali Boglić je na mjestu. Četiri minute kasnije Ćorić se osramotio, promašio je cijelu loptu ispred vratareva prostora. Slijede nova uzbuđenja na obje strane i već tada se dalo naslutiti da će vratari biti središnje figure susreta. Obranio je Boglić udarac Rrahmanija, a Zagorac neugodnu loptu A. Živkovića. Ravnopravni su u svemu domaćini velikom rivalu i za mnoge je bilo pitanje koliko mogu izdržati takav ritam. Tražili su gosti najstrožu kaznu u pretposljednjoj minuti, ali prije nego je došlo su sraza Boglića i Henriqueza Burić je izbio loptu. I prije odmora iz gužve je pucao Hodžić, međutim i to je sa 6-7 metara obranio Boglić. (Napisao i snimio Mijat GAVRAN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter