Nakon Jakovčića novi šef IDS-a Miletić ili Sponza

Najizgledniji kandidati za nasljednika Ivana Jakovčića u IDS-u - Boris Miletić i Giovanni Sponza (Milivoj MIJOŠEK)
Najizgledniji kandidati za nasljednika Ivana Jakovčića u IDS-u - Boris Miletić i Giovanni Sponza (Milivoj MIJOŠEK)

Tko će nakon dva desetljeća zamijeniti Ivana Jakovčića i preuzeti kormilo IDS-a kojim je 22 godine upravljao, postavši najdugovječniji predsjednik jedne stranke na hrvatskoj političkoj sceni? Hoće li isplivati nova imena, hoće li stranka zaigrati na kartu poznatih lica ili možda iznenade pa kandidiraju ženu?

U vrhu IDS-a još uvijek šute, čekajući početak unutarstranačkog procesa zakazan sredinom listopada koji će trajati do izbornog Sabora stranke u veljači.

Među kandidatima koji bi mogli u ozbiljnu trku za predsjednika već se spominju pulski gradonačelnik Boris Miletić, ali i njegov rovinjski kolega i saborski zastupnik Giovanni Sponza. Poznato je da se upravo o njima, uz Valtera Flega, govorilo i kao o najozbiljnijim IDS-ovim kandidatima za istarskog župana, nakon što je Jakovčić obznanio da više nema ambicija biti istarskim županovim. Miletić i Sponza visoko kotiraju u IDS-u i obojica obnašaju funkciju potpredsjednika stranke.

- Neću iznositi stajališta dok god ne završe izborni procesi, rekao je Sponza upitan planira li se kandidirati za šefa stranke.

Slično je kazao i Miletić, koji veli da mu je o tome teško govoriti sve dok se i službeno ne raspišu izbori koje bi ovih dana trebao raspisati Savjet stranke.

Što, pak, o svemu misli aktualni šef stranke Ivan Jakovčić nemoguće je doznati jer, osim što je sve rjeđe u javnosti, ne odgovara ni na telefonske pozive. (D. BAŠIĆ PALKOVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter