Nakon iseljenja socijalni slucajevi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Momir Drobac, danas 50-godišnjak kojega je Ministarstvo obrane 1995. godine iselilo iz stana na zagrebackim Ravnicama, a u kojemu sada živi premijerka Jadranka Kosor, dao je prvi intervju za javnu televiziju.

U emisiji "Hrvatska uživo" Drobac je potanko ispripovijedao okolnosti i pritiske MORH-a da iseli iz stana. Najdramaticniji je detalj da mu je brat Branislav 1999. pocinio samoubojstvo. Branislav Drobac bio je duševni bolesnik, a dijagnoza mu se pogoršala upravo zbog seljenja iz stana, koji je od Dropcevih ucinio socijalne slucajeve.

Prilog su potom u studiju komentirali Zoran Pusic i Drago Pilsel, koji je izjavio da bi zbog slucaja "Drobac" premijerka Kosor trebala dati ostavku.

Ono u što se i dalje sumnja jest eticka komponenta ove price, buduci da Momir Drobac danas živi u izrazito neadekvatnim životnim uvjetima, a stan koji je davne 1995. dobio u zamjenu, bio je u katastrofalno lošem stanju. Kosor je MORH-ov stan dobila kao "izrazito zaslužna gradanka".

"Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor nema nikakve veze sa slucajem brace Drobac jer je, kao što je i potvrdilo Državno odvjetništvo, stan u kojem živi stekla na zakonit nacin.

U tom kontekstu najodlucnije odbacujemo i oštro osudujemo grube i potpuno neutemeljene konstrukcije novinara Drage Pilsela, a njegovu tvrdnju da bi "umro od srama da se zove Jadranka Kosor" smatramo politikantskim pokušajem nanošenja štete Jadranki Kosor, predsjednici Vlade Republike Hrvatske", stoji u reagiranju na spoenutu emisiju iz vladina Ureda za odnose s javnošcu.


Podijeli: Facebook Twiter