Nakon golfa na Brijunima goste ce voziti u Kumrovec

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarski župan Ivan Jakovcic i njegov kolega iz Krapinsko-zagorske županije Siniša Hajdaš Doncic danas su u Kumrovcu razgovarali o mogucnostima turistickog povezivanja Kumrovca i Brijuna. Kako su naglasili, cilj je bila zajednicka turisticka promocija Zagorja i Istre, a narocito spomenutih lokacija, kao i samog Tita kao atraktivnog turistickog brenda. Jakovcic je istaknuo da je Tito kao svjetski državnik obilježio prošlo stoljece.

- Da nije bilo Tita, Istra danas ne bi bila dio Hrvatske. Istrani to danas znaju cijeniti i mnogi od njih danas u velikom broju dolaze i u Kumrovec, ali i u zagorske toplice, izjavio je Jakovcic. Hajdaš Doncic složio se kako je Tito snažna poveznica Istre i Zagorja, a posebno Kumrovca i Brijuna.

- Tito je kao pobjednik u ratu i svjetska ikona 20. stoljeca snažan marketinški brend i to danas treba turisticki iskoristiti. S Istrom, odnosno Brijunima, planiramo i zajednicke projekte, a jedan od takvih je i gradnja golf igrališta pod nazivom The President ili Predsjednik, izjavio je Hajdaš Doncic.

Dvojica župana razgovarala su i o mogucnostima aktiviranja i obnove bivše zgrade Spomen-doma boraca i omladine, te Partijske škole u Kumrovcu, koje se mogu privesti gospodarskoj, odnosno turistickoj funkciji.

Na novinarsko pitanje treba li se Hrvatska danas sramiti Tita s obzirom na to da ni predsjednik SDP-a Zoran Milanovic prije više godina, iako je posjetio kumrovecko Staro selo, nije ušao u rodnu kucu Josipa Broza Tita, Ivan Jakovcic odgovorio je kako "to treba pitati Milanovica", no, dodao je, "teza da bi se Hrvatska trebala sramiti Tita je apsurd jer je Tito kao svjetski državnik obilježio prošlo stoljece".

Rekao je kako je prvi put u Kumrovcu te da je posjetio rodno mjesto prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tudmana, kojeg je, kako je rekao, "cijenio kao predsjednika iako je s njim cesto bio u politickim nesuglasicama".

Osim župana, na sastanku su sudjelovali direktor društva i predsjednik Uprave Brijuni rivijere Ratomir Ivicic te opcinski nacelnik Kumrovca Dragutin Ulam. (Hina/K. S. R.)


Podijeli: Facebook Twiter