Nakon Dylanove izjave HSP AS traži popis nepoželjnih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević (HSP AS), potaknuta nedavnom izjavom Boba Dylana o Hrvatima, zatražila je da se donese zakon koji će omogućiti sačinjavanje popisa trajno ili privremeno nepoželjnih osoba u Hrvatskoj.

"Hrvatska javnost sve učestalije svjedokom je brojnih izjava i medijskih istupa političara i drugih javnih osoba izvan RH koje na neprimjeren i neprihvatljiv način govore o Hrvatskoj ili o njenoj bližoj ili daljnjoj povijesti. Najsvježiji primjeri su izjava svjetski poznatog glazbenika Bob Dylana: "Crnci mogu nanjušiti bijelce rasiste, kao i Srbi Hrvate" te špekulacije o dolasku ili nedolasku četničkog vojvode Bore Đorđevića na koncert u Zagreb", stoji u priopćenju HSP-a Ante Starčević.

Ta stranka dodaje kako u tu kategoriju pripada i povijesna izjava srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića da je Vukovar srpski grad te da se Hrvati nemaju razloga u njega vraćati i brojne antihrvatske izjave njegovog nasljednika na čelu SNS-a Aleksandra Vučića, danas ministra obrane Srbije, a nekada Šešeljevog radikala i istaknutog člana "zvezdinih Delija". 

HSP AS zato od Vlade traži da po hitnom postupku predloži zakon koji bi bio upućen Saboru na usvajanje, a omogućio bi sačinjavanje popisa trajno ili privremeno nepoželjnih osoba u RH. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter