Nakon burne sjednice vijeća usvojen UPU za Srđ

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vijećnici dubrovačkog Gradskog vijeća većinom glasova usvojili su večeras prijedlog odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja (UPU) Sportsko-rekreacijskoga centra s golfskim igralištem i turističkim naseljem Bosanka sjever i Bosanka jug - tzv. projekta Srđ.

Za projekt izgradnje golf terena na Srđu glasovalo je 16 vijećnika, sedam ih je bilo protiv - vijećnici Nezavisne liste Srđ je grad, Hrvatski laburisti te HSLS, a SDP-ova vijećnica Tatjana Šimac Bonačić bila je suzdržana. Na sjednici je bilo 24 od ukupno 25 vijećnika.

Izglasavanju prijedloga UPU-a prethodila je burna rasprava. Laburist Mario Kristić je rekao da će se do kraja života sramiti oni koji će danas izglasati taj urbanistički plan. Gradonačelnik Andro Vlahušić je podsjetio da je riječ o planu starom 15 godina te da su se u tom razdoblju promijenila tri investitora, tri gradske, županijske i državne vlasti, no da je plan ostao isti.

UPU je u cijelosti napravljen u skladu sa zakonom, rekao je Vlahušić i podsjetio da stanovnici Bosanke imaju 260 hektara zemljišta, država 60, a Grad ni 20 hektara.

Gradsko vijeće nije prihvatilo 11 amandmana na prijedlog odluke o donošenju UPU-a koje je podnijela Nezavisna lista Srđ je grad.

Održavanje sjednice Gradskog vijeća ispred vijećnice pratilo je stotinjak aktivista koji su za vrijeme, a i prije održavanja sjednice bučno prosvjedovali. Sjednica je bila najavljena za 17 sati, a zbog prosvjeda je počela oko 18.30, jer su prosvjednici zapriječili ulaz. Prosvjed je završio mirno i policija nije morala intervenirati.

Prosvjednici su nosili natpise "Srđ je naš" i "Apartmanizacija" te transparente sa slikama gradskih vijećnika na kojima piše "Prodano". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter