Nakon bisa Šemsov bis

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako su Brkovi u Uljaniku najavljivali do sada neviden dernek, on se nije dogodio iako je publika napunila veliku salu i uživala u pjesmama ovog zagrebackog benda koji vješto kombinira punk i metal s narodnjacima, odnosno izvodeci parodicnu glazbenu maneštru.

Trebalo je vremena da se atmosfera užari, što se dogodilo tek nakon uvodne, nove pjesme "Hocu da budem tvoj" te starih hitova "Brkovi" i "Necu da idem u disko skup". Atmosfera je podgrijana s "Nisam ja za tebe", a vrhunac su donijele "Sreco, laku noc, dobro jutro, tugo" i "Bolje da sam s frendovima pio rujno vino". Jedan stih u "Opasno se drogiram" posvetili su i malvaziji, nazvavši je kraljicom hrvatskog vina.

Najraspoloženiji preksinoc bio je pjevac Šemso. Osim što je, po obicaju, kao navijen pricao izmedu pjesama, njemu se niti nakon odradenog bisa nije silazilo s bine te je uzeo elektricnu gitaru i sam nastavio redati pjesme, uglavnom obrade.

Koncert Brkova treba prije svega promatrati kao dobru zezanciju. S jedne strane pokazuju da i tvrdokorni rockeri i alternativci mogu uživati u tonovima lakoglazbenih estradnih i narodnjackih pjesama, s druge strane publika to prihvaca kao šalu.

Nekima se to možda zbilja svida pa uživaju u "grešnim zadovoljstvima", nekima se možda ne svida, ali kad je zabava, nek' je zabava, necemo je kvariti. Uostalom, neposredno prije nastupa iz zvucnika su za zagrijavanje puštene Bregoviceva "Ederlezi" i "Majko stara" Matka Jelavica što se ovdje baš i ne cuje cesto. (Napisao i snimio M. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter