Nakon batina od šefa i - otkaz

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Pitam se hocu li i kako više moci zaslužiti šolde. Svestran sam, no tko ce me uzeti ovakvoga za fizikaliju jer više sigurno necu moc delat' kao prije", prica nam Ivan Burul (45) iz Blaškovici pokraj Kršana, kojeg su prije tri tjedna, kada je došao tražiti neisplacene place, kako tvrdi, palicama pretukli poslodavci ?ani Stroligo i njegov sin ?ani Stroligo iz kamenoklesarskog pogona Stroligo.

Te je navode mladi Stroligo, pisali smo, opovrgnuo, rekavši da je ustvari radnik bejzbol palicom napao njegova oca. Zbog prijeloma nekoliko rebara i napuknuca dva kralješka, Burul - samohrani otac 17-godišnjeg sina i 22-godišnje kceri, s kojima živi u kuci svoje majke Olge (79) - dva je tjedna proveo u pulskoj Opcoj bolnici i labinskom stacionaru.

Muce ga napadi straha, tjeskobe - zbog ubrzanog rada srca oblije ga hladni znoj - i to baš zbog bojazni za buducnost. Ne može, žali se, zaspati bez lijekova za smirenje.

Novca, oko 20 tisuca kuna koliko potražuje od poslodavca, nema, kaže, na vidiku, no stigao mu je – otkaz, sastavljen istoga dana kada se dogodio incident.

- Otkaz mi je u meduvremenu stigao poštom. Drugo valjda i ne možeš ocekivati jer su ocito došla takva vremena. I kolege s posla koji su vidjeli što se dogodilo prave se da nisu. Ocito se i oni boje za svoju egzistenciju. Rijetki su me podržali.

Zar ne racunaju da ovako nešto i njih sutra može snaci? Ovo je bila prilika da pritisnu poslodavca da prestane s neplacanjem. Zašto se radnici boje takvih gazdi?, rezigniran je Burul.

Trenutno je bez ikakvih primanja. Cetvero ukucana živi od 1.400 kuna Olgine mirovine i place Burulove kceri.

- Nekako, eto, preživljavam. Novac mi daju braca, Vlado i Josip, necaci, ostala rodbina te nekolicina prijatelja, ukljucujuci i bocare Kršana, ciji sam igrac, trener i voditelj, kaže.

Podignuo je, k tome, tužbu zbog neisplacene place, prekovremenog rada, godišnjeg odmora i bolovanja, a pokrenut ce, najavljuje, i parnicu protiv poslodavaca za nanošenje teških tjelesnih ozljeda. (I. RADIC)

VIŠE CITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA.


Podijeli: Facebook Twiter