Nakon 5 g. nepravomoćno osuđeni za prodaju mefedrona

Predmeti zaplijenjeni od osumnjičenika nakon simuliranog otkupa mefedrona (Arhiva GI)
Predmeti zaplijenjeni od osumnjičenika nakon simuliranog otkupa mefedrona (Arhiva GI)

Puljaninu Ivanu Brajkoviću (35), koji je proveo dvije godine u pritvoru tijekom istrage i suđenja zbog prodaje mefedrona, kolokvijalnih naziva "mijau mijau" i "mad cat" koje se najprije vodilo na Županijskom, a, nakon izmjene zakona, na Općinskom sudu u Puli, taj je sud nepravomoćno izrekao osudu na dvije godine zatvora.

Alenu Cerinu (29), koji je od Brajkovića u više navrata kupovao mefedron i prodavao ga nepoznatim osobama u Puli, Poreču, Rovinju i Rijeci, također je izrečena zatvorska kazna u trajanju od dvije godine, ali i on je dvije godine bio pritvoren zbog ovog predmeta pa mu, izrečena osuda "pokriva" period koji je već proveo iza rešetaka.

Brajkovićevoj bivšoj supruzi Korini Žepini Brajković (31) je zbog pomaganja u nabavci i prodaji mefedrona dosuđena godina dana zatvora, ali joj je zamijenjena radom za opće dobro na slobodi. Ista je kazna izrečena i Puljaninu Darku Bulatoviću (29) za jedno produljeno kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, počinjeno s Brajkovićem, te je i njemu zamijenjena radom za opće dobro na slobodi.

Brajković je, naime, proglašen krivim za dva produljena kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama koja je počinio zajedno s Bulatovićem i bivšom suprugom u ljeto 2010. godine kada je za 12.000 kuna kupio dva kilograma mefedrona koji su 10. rujna prodali prikrivenom istražitelju. Prodaju prvog kilograma mefedrona obavili su tako što je u isto vrijeme toga dana Brajković kod trgovačkog centra Bricostore od prikrivenog istražitelja preuzeo 15.000 kuna, a Bulatović u Kauflandu drugom prikrivenom istražitelju predao paket s drogom.

Dvadeset dana kasnije prodali su prikrivenom istražitelju i drugi kilogram mefedrona, za isti iznos, a tada je paket s drogom Bulatoviću predala Brajkovićeva supruga. Ona je tada također pomogla u prodaji manje količine droge 2C-I  i MDPV, koja je bila skrivena u sintesajzeru. Paketiće je predala suprugu, a ovaj ih je dao prikrivenom istražitelju. (Marica KOŠTA)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter