Nakon 30 godina cijela Pula ponovno zajedno


Prije 30 godina napustili su učeničke klupe i najljepše uspomene iz pulskih osnovnih škola, a sada ih žele obnoviti zajedničkim druženjem. No, organizacijski odbor u čijem su sastavu četiri dame Sabina Jurcan Bužleta, Koraljka Nikolić, Ester Peruško i Morena Poglajen Carić, uz Deana Buića, dosjetio se organizirati naoko nemoguću misiju - okupiti cijelu generaciju učenika godišta 1970./'71. iz svih pulskih osnovnih škola, pa čak i iz okolice.

Okupljanje 5. lipnja

- Namjera je organizirati susret cijele generacije pulskih učenika koji su prije 30 godina izašli iz osnovnoškolskih klupa. Dakle, učenika svih pulskih škola koji su nakon školske godine 1984./'85. napustili osnovne škole. Okupili smo već predstavnike pulskih škola iz te generacije, te škola u Medulinu i Fažani, koji polako okupljaju kolege i, prema povratnim informacijama, do sada je već oko 70 posto generacije potvrdilo svoj dolazak na okupljanje. Znamo da je riječ o ozbiljnom poslu jer nitko još nikad nije okupio cijelu generaciju, ali vjerujemo da imamo dovoljno vremena da uspijemo, rekao je na konferenciji za novinare Buić.

Iako je zamisao da se okupi jedna generacija, organizatori neće odbiti niti druge generacije jer su se mnogi poželjeli uključiti u okupljanje koje će se u Puli dogoditi 5. lipnja (petak) i zasigurno vratiti nekadašnja sjećanja na bezbrižno djetinjstvo. Stoga se pozivaju i generacije učenika koje su osnovnu školu završile godin, dvije prije, ali i poslije, da se pridruže organizaciji da bi se što više nekadašnjih učenika podsjetilo na lijepe dane mladosti.

Korzo kao nekad

- Pozivamo sve generacije da se organiziraju i nećemo imati ništa protiv da nam se pridruže u ovom velikom okupljanju, poručili su iz organizacijskog odbora, pojašnjavajući da je zamisao da se bivši učenici okupe 5. lipnja oko 18 sati u svojim nekadašnjim osnovnim školama, provedu određeno vrijeme u svojim razredima i u prostoru svoje osnovne škole koju su pohađali, te potom svi pristignu na Korzo kojeg bi oživjeli kao nekad kada je bio neizostavni dio svakodnevice.

Nakon druženja pod stablima svi zajedno uputili bi se prema Rock klubu Uljanik gdje bi fešta, uz nekadašnju muziku iz školskih dana, potrajala do, vjerojatno, jutarnjih sati uz neizostavne "čikete", "banane", možda i marelice sa šlagom. Kako bi se tako velikom događaju osigurao parkirnih prostor, jer očekuje se da će samo iz generacija rođenih 70/71 godine okupiti više od 1.500 bivših učenika, pokušat će se s Gradom Pula dogovoriti suradnja, te parkirna mjesta na Karolini. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter