Nakon 21 godinu "Aida" ponovo u Areni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Marta Loretta Braschi, impresaria Swiss World Opere, Milan Cupic, direktor Top Kongres Menadžmenta iz Rovinja, i Erik Lukšic, procelnik Odjela za društvene djelatnosti Grada Pule na konferenciji za novinare održanoj u Turistickoj zajednici Pule najavili su izvedbu opere "Aida" Giuseppea Verdija 11. kolovoza u pulskoj Areni.

"Aida" je u pulskom amfiteatru zadnji put izvedena prije 21 godinu, a Braschi najavljuje da ce ova postava biti primamljiva svima jer ce ugostiti najvece operne zvijezde današnjice.

"Aida ce biti kineska sopranistica Hui He - najbolja i najtraženija Aida na svijetu. Svake godine tu ulogu tumaci u veronskoj Areni, a ove je godine nastupala i u Metropolitan operi. Hui He ima snažan, lijep, melodican i dramatican glas.

U ulozi Amneris nastupit ce Tichina Vaughn, mezzosopranistica koju nazivaju Crna Venera. U ulozi Radamesa moci cemo poslušati i pogledati talentiranog talijanskog tenora Riccarda Massija, koji se poput njegovih starijih kolega najprije proslavio u SAD-u pa tek onda u Italiji, a Amonasroa ce odigrati bariton Giuseppe Altomare.

Režiju potpisuje Renato Buonaiuto, a milanskim simfonijskim orkestrom i zborom dirigirat ce Rumunj Cristian Sandu. Ansambl upotpunjuje milanski balet, koji medu svojim clanovima ima i plesace iz milanske Scale, kazala je Braschi.

Gostovanje "Aide" u Puli dio je vece mediteranske turneje u sklopu koje ce popularna opera biti izvedena 13 puta, i to uvijek u antickim arenama. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter